Basket League: Νέα κλήρωση, ένας υποβιβάζεται!

Φυσικά και θα υπάρξουν αλλαγές μετά το ορατό ενδεχόμενο (απομένει να επισημοποιηθεί) να μείνουν 12 ομάδες στην Basket League. Κι αυτές θα συζητηθούν στο προσεχές Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ.

Η επικείμενη αποχώρηση του Πανιωνίου από την Basket League δημιουργεί νέα

δεδομένα στο πρωτάθλημα. Είναι γεγονός ότι θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα.

Το πρώτο που απασχολεί τις ΚΑΕ είναι οι αγωνιστικές καθώς το πιθανότερο είναι να γίνει νέα κλήρωση. Πλέον οι αγωνιστικές είναι 22 στην Κανονική Περίοδο, αντί για 26, αλλά αυτό λύνεται. Ειδικά αν περάσει το νέο σύστημα που σας αναφέραμε σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Δευτέρας (28/9).

Με PlayOff (από 1-6) και PlayOut (από 7-12), με 10 αγωνιστικές επιπλέον (και όχι με σειρά αγώνων). Τότε θα φτάσουμε σύνολο 32 αγωνιστικές και μάλιστα με ενδιαφέρον και στόχο… Θα έχουν κίνητρο όλες οι ομάδες, θα… απαγορεύονται τα χαλαρά και αδιάφορα ματς. Όπως και κάποιες γραφικότητες με… ξεφόρτωμα ξένων παικτών και αντικατάσταση με άλλους φθηνότερους.

Γιατι στα PlayOut μια ήττα εκτός προγράμματος μπορεί να φέρει… άσχημα μαντάτα.

Σε ό,τι αφορά στον υποβιβασμό, οι περισσότερες ΚΑΕ δε συμφωνούν με το να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στην Α2, τώρα που θα μείνουν 12.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανότερο σενάριο ότι θα υποβιβαστεί μία ομάδα και θα προβιβαστούν τρεις από την Α2. Ώστε τη σεζόν 2021-2022 να ξαναπάμε σε 14 ομάδες).

Προς το παρόν απομένει η απόφαση της Ε.Ε.Α., την Πέμπτη 2/10 όπως και το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ που θα ακολουθήσει (την ίδια ημέρα). Με επίσημη την αποβολή του Πανιωνίου, θα δούμε και πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Basket League.

Το άρθρο Basket League: Νέα κλήρωση, ένας υποβιβάζεται! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα