AstraZeneca: Πούλησε φθηνότερα το εμβόλιο – Το αστρονομικό ποσό που δεν έβαλε στα ταμεία της

AstraZeneca: «Τρελό» ποσό δεν έβαλε στα ταμεία της η εταιρεία, από τη στιγμή που αποφάσισε να πουλήσει το εμβόλιο με το ελάχιστο κόστος.

Κορονοϊός: Η AstraZeneca θυσίασε έσοδα άνω των 21.000.000.000 λιρών, αφού έλαβε την απόφαση να πουλήσει το εμβόλιο με το ελάχιστο κόστος.

Η εταιρεία

δεσμεύθηκε να ετοιμάσει 3.000.000.000 δόσεις (μαζί με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), με μέση τιμή πώλησης μόλις 3,60 λίρες παγκοσμίως.

Η απόφασή της να παραιτηθεί από τα τεράστια κέρδη είναι μια άνευ προηγουμένου κίνηση για πολυεθνική, ωθώντας τον ΠΟΥ να χαρακτηρίσει το παράγωγο της AstraZeneca ως «εμβόλιο για τον κόσμο».

Σύμφωνα με την «Daily Mail», αν η εταιρεία διπλασίαζε την τιμή του (7,3 λίρες ανά δόση) θα είχε επιπλέον 11.000.000.000 έσοδα και αν την τριπλασίαζε, θα ξεπερνούσε τα 21.000.000.000.

Πάντως αρκετοί κατηγόρησαν την AstraZeneca για «ανεντιμότητα» και «κρυφή διακίνηση εμβολίων», γεγονός που προκάλεσε απογοήτευση στους ανώτατους κόλπους της.

Ο Τζον Ρούντρι, ειδικός στα φαρμακευτικά προϊόντα της Novasecta, δήλωσε ότι η απόφαση της AstraZeneca ήταν «θαρραλέα», αλλά «τσαλακώθηκε από την πολιτική».

Και προσέθεσε: «Δεν είναι εύκολο να παράγουμε εμβόλια και όμως το κατάφεραν πολύ γρήγορα. Αναπόφευκτα, δεν θα κυλήσουν όλα ομαλά, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Ακόμη και τώρα, όταν λαμβάνουν αρνητική κριτική για κάτι, το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη και είναι επαγγελματίες».

από το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα