1 Αυγούστου 1976: Το τρομακτικό ατύχημα του Νίκι Λάουντα στην πίστα του Νίρνμπουργκρινγκ (vid)

05:01 1/8/2021 - Πηγή: Sportime

Σαν σήμερα το 1976, τραυματίζεται σοβαρά ο Αυστριακός οδηγός της Φόρμουλα 1, Νίκι Λάουντα στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Ήταν 1 Αυγούστου του 1976 όταν ο σταρ-πιλότος της Formula 1, Νίκι Λάουντα, κατάφερε να βγει ζωντανός από την πύρινη κόλαση της πίστας του Νίρμπουργκρινγκ. Ένα σοκαριστικό ατύχημα που σίγουρα σημάδεψε τη ζωή του θρύλου της F1.

Ο 10ος αγώνας της περιόδου ήταν προγραμματισμένος στην πιο επικίνδυνη πίστα, που έγινε γνωστή ως «Πράσινη Κόλαση».

Η

Ferrari του Λάουντα με ταχύτητα περίπου 193 χλμ/ώρα χτύπησε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα , σηκώθηκε στον αέρα, στροβιλίστηκε, κατέληξε στη μέση της πίστας και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο οδηγός που ακολουθούσε, ο Γκάι Έντουαρντς με τη Hesketh, κατάφερε να αποφύγει τη Ferrari με αλλεπάλληλα ζιγκ-ζαγκ, αλλά ο Μπρετ Λάνγκερ της Surtees δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να μη χτυπήσει το φλεγόμενο μονοθέσιο.

Στη συνέχεια ο Χάραλντ Ερτλ της Hesketh χτύπησε και τα δύο μονοθέσια.

Ο Λάουντα, ο οποίος έμεινε παγιδευμένος για σχεδόν ένα λεπτό μέσα στο κόκπιτ, πριν να τον βγάλουν τρεις άλλοι πιλότοι, βγήκε νικητής από αυτή τη δοκιμασία και ενάμιση μήνα αργότερα, παράτησε το νοσοκομείο για να δώσει το παρών στο Γκραν Πρι της Ιταλίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου του αγωνιστικού τμήματος της Mercedes AMG Petronas F1 και συνέβαλε πολύ στη μεταγραφή του Λούις Χάμιλτον στην ομάδα.

Ιωσήφ Σηφάκης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα