Ζορίστηκε η ΑΕΚ, αλλά η ποιότητα του ρόστερ έδωσε τη λύση (vids)

Στα πλέι οφ δεν υπάρχει εύκολο ματς, κάθε λεπτομέρεια παίζει μεγάλο ρόλο τώρα που η μπάλα καίει και η ΑΕΚ κατανόησε με τον καλύτερο τρόπο την Κυριακή το βράδυ στην “Αγιά Σοφιά” πως κανένας αντίπαλος δεν θα της χαριστεί.

Η ΑΕΚ πήρε μια δύσκολη νίκη σε ένα ματς που όπως έγραφα από το πρωί της Κυριακής χρειαζόταν ιδιαίτερη προσοχή. Ο Άρης απέδειξε πως είναι μια ποιοτική ομάδα,

με παίκτες ικανούς να κάνουν τη ζημιά. Είχε ευκαιρίες, σκόραρε με τον Ιτούρμπε, έφτασε σε δεύτερο γκολ με τον Καμάτσο που ακυρώθηκε για κάποια εκατοστά, αλλά στο τέλος η ποιότητα της ΑΕΚ ήταν αυτή που έκρινε το ματς. Επίσης, ο Κουέστα αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους “κιτρινόμαυρους“. Μέχρι ενός σημείου…

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα

Ο Ματίας Αλμέιδα βλέποντας τους παίκτες που άρχισαν το ματς να μένουν από δυνάμεις, αλλά και να μην είναι η μέρα τους όπως συνέβη με τον Αρούχο που ήταν μαχητικός, αλλά έχασε ανεπανάληπτες ευκαιρίες, προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις. Η είσοδος των Τσούμπερ, Πινέδα, Φερνάντες αρχικά και του Μάνταλου στη συνέχεια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να αλλάξει η εικόνα της Ένωσης προς το καλύτερο.

Η νίκη επί των “κίτρινων” της Θεσσαλονίκης ήρθε από τον πάγκο, από την ποιότητα που υπάρχει παρκαρισμένη εκεί και συμπεριφέρεται άκρως επαγγελματικά. Όποιος μπαίνει στο ματς, μπαίνει και δίνει τη ψυχή του για να πετύχει η ΑΕΚ τον στόχο της. Το ίδιο έκανε ο Τσούμπερ που πέραν των δύο γκολ, είχε σημαντική συνεισφορά στο δημιουργικό κομμάτι.

Δείτε τη γκολάρα του Στίβεν Τσούμπερ

Η κατάκτηση της κορυφής δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά η ΑΕΚ δείχνει πως είναι αποφασισμένη για να τα καταφέρει, αλλά και πως έχει την ποιότητα στο ρόστερ της. Όπως και τις προσωπικότητες, που δεν λυγίζουν τώρα που η μπάλα καίει. Αντίθετα είναι όλοι μπροστάρηδες σ’ αυτή τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο έχει πολύ δρόμο ακόμα. Η διαφορά των έξι βαθμών από τον Ολυμπιακό και η ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό δεν λέει απολύτως τίποτα. Είναι τέτοια τα ματς που μπορούν να ανατραπούν τα πάντα. Το βλέπουμε σε κάθε αγωνιστική. Η ΑΕΚ το μόνο που έχει να κάνει είναι η δουλειά της μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Όσο το κάνει αυτό δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Κλείνοντας, η ΑΕΚ έχει μπροστά της το ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Το 3-0 του πρώτου ημιτελικού της δίνει μεγάλο προβάδισμα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως χρειάζεται προσοχή και διαχείριση για τον αγώνα πρωταθλήματος που ακολουθεί με την ίδια ομάδα, στο ίδιο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα