Ζώνη Ωκεανίας: Νέα Ζηλανδία και Νησιά Σολομώντα στον τελικό

Νέα Ζηλανδία και Νησιά Σολομώντα συνθέτουν το ζευγάρι του τελικού των προκριματικών στην Ζώνη της Ωκεανίας, με το νικητή της αναμέτρησης να απέχει πια ένα βήμα από την πρόκριση για το Μουντιάλ του Κατάρ, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Με γκολ του αμυντικού της Έμπολι, Λιμπεράτο Κεκέις στο 70ό λεπτό, η Νέα Ζηλανδία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντί στην Ταϊτή και με το 1-0 πήρε το “εισιτήριο” για τον αγώνα

με τα Νησιά Σολομώντα, που νωρίτερα είχαν επικρατήσει με 3-2 της Παπούα Νέας Γουϊνέα.

Με δύο γκολ του Χου κι ένα του Λεάι, τα Νησιά Σολομώντα επικράτησαν με 3-2, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Κομολόνγκ στο 24΄. Οι νικητές “απάντησαν” με τρία γκολ από το 33΄ έως το 71΄ και το μόνο που κατάφερε η Παπούα Νέα Γουϊνέα ήταν να μειώσει στο 88΄ με τον Κέπο.

Η Ωκεανία δεν δίνει απευθείας “εισιτήριο” για τους τελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη σε επίπεδο εθνικών ομάδων, οπότε μετά τους σημερινούς δύο ημιτελικούς αναδείχθηκε το ζευγάρι του τελικού, ο νικητής του οποίου θ΄ αντιμετωπίσει τον αντίστοιχο της Concacaf στα διηπειρωτικά play off της FIFA τον Ιούνιο του 2022 για μια θέση στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Στους ημιτελικούς των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 στη ζώνη της Ωκεανίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Νησιά του Σολομώντα-Παπούα Νέα Γουινέα 3-2

Νέα Ζηλανδία-Ταϊτή 1-0

Keywords
Τυχαία Θέματα