Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς: Θα μας λείψει η ποδοσφαιρική του ευφυΐα, αλλά πιο πολύ οι ατάκες του!

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, στα 41 του χρόνια, «χτυπημένος» από συνεχόμενους τραυματισμούς, δεν είχε άλλη επιλογή και με «κρύα» καρδιά ανακοίνωσε στο τελευταίο παιχνίδι της Μίλαν με τη Βερόνα, την απόφαση του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
Συνολικά, κατέκτησε 32 τρόπαια σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε, αλλά το ότι δεν κατάφερε να σηκώσει το Champions League, αποτέλεσε το μεγάλο απωθημένο

του. Το ποδόσφαιρο χάνει λοιπόν άλλον έναν «ευεργέτη» του, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία του αθλήματος. Κάποιες ατάκες που έχει πει κατά καιρούς είναι παροιμιώδεις και εμείς παραθέτουμε κάποιες από αυτές που έκαναν αίσθηση.

«Ο Αρσέν Βενγκέρ μου ζήτησε να κάνω μια δοκιμή με την Άρσεναλ όταν ήμουν 17 ετών. Το απέρριψα. Ο Ζλάταν δεν κάνει οντισιόν».

Η Άρσεναλ ήταν μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο εκείνη την εποχή, ενώ ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν αναμφισβήτητα στο απόγειο της δόξας του. Κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές θα παρακαλούσαν να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν υπό τις οδηγίες του, όχι όμως ο Ζλάταν ο οποίος ήταν ήδη εξαιρετικά σίγουρος για τις ικανότητές του.

«Όταν με αγοράζεις, αγοράζεις μια Ferrari. Αν οδηγείς μια Ferrari, βάζεις premium βενζίνη στο ρεζερβουάρ Βγαίνεις στον αυτοκινητόδρομο και πατάς το γκάζι. Ο Γκουαρδιόλα το γέμισε με «φθηνό» καύσιμο και πήγε βόλτα στην εξοχή. Έπρεπε να είχε αγοράσει Fiat!».

Μετά από τρία χρόνια στον Άγιαξ, ο Σουηδός επιθετικός μετακόμισε στην Ιταλία, όπου διέπρεψε με τη Γιουβέντους και την Ίντερ, πριν εκπληρώσει ένα όνειρο ζωής με τη μετάβαση του στη Μπαρτσελόνα. Δυστυχώς για αυτόν, η παρουσία του στο «Καμπ Νόου» δεν πήγε όπως την περίμενε, κυρίως λόγω της σύγκρουσης με τον τότε προπονητή των «μπλαουγκράνα», Πεπ Γκουαρδιόλα.
Παρά το γεγονός ότι σημείωσε 22 γκολ και έδωσε 13 ασίστ σε 46 παιχνίδια, ήταν ξεκάθαρο ότι ο Ζλάταν δεν ταίριαζε στο στυλ του Ισπανού, και αυτές οι δηλώσεις του είναι μόνο κάποιες από αυτές, που στόχευαν ξεκάθαρα στην απαξίωση του νυν προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι.

Zlatan Ibrahimovic was sweating from his eyes as he said his goodbyes.
Football finally retires from Zlatan.
The greatest personality ever in the history of the sport.

What a career he’s had…

◉ 988 games
◉ 573 goals
◉ 32 trophies

At 41 years old, Zlatan finally retires. pic.twitter.com/DFVZmp9y23

— BaaTundeTalks
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς,zlatan ibrachimovits