Ζητούνται αρχηγοί

Τρίτο φετινό ντέρμπι της ΑΕΚ, αλλά με μια πολύ σημαντική διαφορά, η οποία ενδεχομένως να παίξει τον ρόλο της στην αποψινή αναμέτρηση. Η δύναμη της έδρας έχουμε δει ως τώρα ότι κρίνει τα αποτελέσματα σε τέτοιου είδους αγώνες κι αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο ο Μανόλο Χιμένεθ έχει επικεντρώσει την προσοχή του. Εννοείται όμως δεν είναι το μοναδικό, αφού το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι τα ντέρμπι κρίνονται και από τους ηγέτες. Από παίκτες δηλαδή με ηγετικές ικανότητες εντός γηπέδου, οι οποίοι στα δύσκολα κάνουν τη διαφορά.

Συνήθως,
αλλά όχι πάντα, αυτοί οι ποδοσφαιριστές φορούν και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Η ΑΕΚ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχασε με σοβαρούς τραυματισμούς δύο απ' τους αρχηγούς της. Τον Μάνταλο και τον Γιόχανσον. Κι αν για τον πρώτο ο Χιμένεθ έχει δηλώσει ότι με τον τρόπο παιχνιδιού του είναι αναντικατάστατος, απ' τον Σουηδό είναι δεδομένο ότι θα λείψει η απόλυτη συγκέντρωση στα καθήκοντά του, ο επαγγελματισμός και η εξαιρετική χημεία που είχε με τον Σιμόες στη μεσαία γραμμή.

Η ΑΕΚ πάντως αν και γενικά "ψάχνει" για παίκτες - αρχηγούς, στην προκειμένη περίπτωση, πριν από ένα ντέρμπι, αναζητά ηγέτες. Και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να τους βρει εκ των έσω, αφού στο ρόστερ συμπεριλαμβάνονται παίκτες με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο παιχνίδι τους. Ένας απ' αυτούς είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Δικεφάλου.

Ένας ακόμα που μπορεί να σηκώσει την ομάδα στις "πλάτες" του είναι ο Μάρκο Λιβάια, ενώ ο Αντρέ Σιμόες στο χώρο του κέντρου έχει την ικανότητα (με την αθόρυβη δουλειά του) να αποτελέσει βαρόμετρο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Επίσης πολλά θα κριθούν απ' την εικόνα που θα έχουν οι δύο ακραίοι της ΑΕΚ και απ' το κατά πόσο θα συμμετάσχουν στη δημιουργία του παιχνιδιού, έχοντας όμως ταυτόχρονα απόλυτη προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Αν η ΑΕΚ εκμεταλλευθεί την προσωπικότητα που έχουν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της τότε μπορεί να πετύχει τον στόχο της μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Κάτι που αυτόματα θα σημάνει και την διατήρησή της στην κορυφή της βαθμολογίας. Διαφορετικά η κατάσταση θα είναι δύσκολη
Keywords
Τυχαία Θέματα