Ζιντσένκο: «Θα πήγαινα να πολεμήσω»

Ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο μίλησε στο BBC για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Είπε πως θα επέστρεφε στη χώρα του ώστε να πολεμήσει για αυτήν εάν κληθεί, ειδικά αφότου ο πρόεδρος της χώρας Βλοντιμίρ Ζελένσκι, είπε ότι χρειάζονται έως και 500.000 επιπλέον στρατιώτες, ενώ η ηλικία στρατιωτικής κινητοποίησης μειώθηκε στα 25 χρόνια.

«Νομίζω πως είναι ξεκάθαρη η απάντηση. Θα πήγαινα (να πολεμήσω)», είπε στη δημοσιογράφο του BBC για το αν βλέπει μεγαλύτερη

αξία στο να πολεμήσει για τη χώρα του ή να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Premier League.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τους παιδικούς του φίλους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. «Είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι μόλις πρόσφατα ήμασταν στο ίδιο σχολείο, παίζαμε στην παιδική χαρά ή στο γήπεδο ποδοσφαίρου και τώρα πρέπει να υπερασπιστούν τη χώρα μας».

Πρόσθεσε ότι γνωρίζει εκατοντάδες παιδιά των οποίων οι γονείς έχουν πεθάνει στον πόλεμο και συνέχισε: «Ποιο είναι το καθήκον μου τώρα; Πώς μπορώ να βοηθήσω όσο μπορώ στη χώρα μου, στους ανθρώπους μου, εκεί πέρα ​​και όλα αυτά τα πράγματα;

Δεν μπορώ να είμαι πιο περήφανος από όσο είμαι αυτή τη στιγμή που είμαι Ουκρανός.

Έχω ένα όνειρο ότι αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει πολύ, πολύ σύντομα και, μπορούμε να ξαναχτίσουμε την Ουκρανία μας όπως πραγματικά θέλουμε».

Oleksandr Zinchenko: Arsenal footballer would fight in Ukraine if called up https://t.co/ut6sADLtfx

BBC News (UK) (@BBCNews) April 4, 2024
Keywords
Τυχαία Θέματα