Ζέκα: "Καλή επιτυχία Μπεργκ" (vid)

Τρέχει συνήθως κοντά στα 10 χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι, δηλώνει Πορτογάλος με ελληνική ψυχή και πρόσφατα πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Ο Ζέκα μίλησε στον Αποστόλη Λάμπο για αυτή την εμπειρία, για το κρίσιμο ματς με την Ιταλία, για τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό αλλά και για την πιθανή μετακίνηση του Μπεργκ στον Ολυμπιακό.

"Πολύ χαρούμενος για το πρώτο πρωτάθλημα της ζωής μου"

Έχεις έρθει στην Ελλάδα
μετά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην καριέρα σου με τη Κοπεγχάγη και άρα φαντάζομαι με την ψυχολογία στα ύψη. Πως έζησες αυτή την εμπειρία;

"Έχω καλή ψυχολογία, είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε το πρωτάθλημα στη Δανία, το πρώτο πρωτάθλημα στη ζωή μου και μπορείς να φτανταστείς πόσο χαρούμενος ήμουνα. Μακάρι να συνεχίχουμε έτσι κι εδώ στην Εθνική. Ξέρουμε πως είναι δύσκολα τα παιχνίδια, αλλά εμείς το πιστεύουμε."

Φοράς το "10" και είσαι και αρχηγός στην Κοπεγχάγη, πως το κατάφερες αυτό; Λόγω του χαρακτήρα σου και της ποιότητάς σου;

"Δεν ξέρω κατά λάθος νομίζω (γέλια). Το "10" μου το έδωσε ο προπονητής, εγώ δε ζήτησα τίποτα. Τη δεύτερη χρονιά με έκανε αρχηγό κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο και περήφανο να είμαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα. Νομίζω πως αυτό που είπες ισχύει, είδε κάτι στο χαρακτήρα μου και είδε πως θα μπορούσα να βοηθήσω και σαν αρχηγός και αυτό προσπαθώ να κάνω."
"Πιστεύουμε στη νίκη με Ιταλία, θα τρέξω ακόμα πιο πολύ"

Η Εθνική έχει τέσσερις βαθμούς από Βοσνία και Λιχτενστάιν και τώρα έχει μπροστά της ένα από τα μεγαλύτερ παιχνίδια της καριέρας σας με την Ιταλία. Πως το περιμένεις;

"Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι οι Ιταλοί είναι πολύ δυνατού, αλλά εμείς το πιστεύουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και αυτό θα κάνουμε. Είναι εύκολο να το λέω, το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, εμείς θα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, συγκεντρωμένοι. Είμαι σίγουρος πως θα πάνε όλα καλά."

Αν συνήθως τρέχεις οκτώ με δέκα χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι, με την Ιταλία πόσα θα τρέξεις;

"Δεν ξέρω όσο πρέπει. Θα τρέξω όσο πρέπει για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσουμε. Θα κάνω τα πάντα, θα τρέξω περισσότερο και πρέπει να τα αφήσουμε όλα μες το γήπεδο, όχι μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα, όπως δείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, δίνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο."

Είσαι από τους παίκτες που εντάχθηκαν τελευταίοι σε αυτή την αποστολή. Πως είναι το κλίμα, σου είχε λείψει η Εθνική;

"Περίμενα πως και πως να έρθω και να δω τα παιδιά, να είμαι στην Εθνική, γιατί μου αρέσει πολύ να είμαι στην Εθνική. Μου αρέσει πολύ να είμαι και στην Ελλάδα που μου έχει λείψει, μου έχει λείψει πάρα πολύ. Το κλίμα είναι πολύ ωραίο, φανταστικό. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ δεν έχω λόγια. Το κλίμα είναι καλύτερο και καλύτερο. Οπότε έτσι είμαστε."

Η Ιταλία έρχεται στην Ελλάδα με όλα της τα αστέρια, σε προβληματίζει αυτό ή σου δίνει έξτρα κίνητρο που θα αντιμετωπίσεις αυτούς τους παίκτες;

"Έτσι πρέπει να είναι. Σέβονται την Ελλάδα. Ξέρουν ότι είμαστε καλή ομάδα και μπορούμε να κερδίσουμε και αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο. Πρόκειται για μεγάλους παίκτες που παίζουν στο Champions League και σε μεγάλα πρωταθλήματα οπότε εμείς περιμένουμε το παιχνίδι και ανυπομονούμε να παίξουμε."

Είναι πιο δύσκολο αυτό το παιχνίδι με την Ιταλία ή το επόμενο με την Αρμενία στο οποίο η νίκη πρέπει να έρθει οπωσδήποτε;

"Το πιο δύσκολο είναι πάντα το αμέσως επόμενο. Δε μπορούμε να σκεφτούμε τώρα την Αρμενία γιατί έχουμε την Ιταλία πρώτα. Πρέπε να σκεφτούμε πρώτα την Ιταλία, να κάνουμε τη δουλειά μας και μετά θα σκεφτούμε την Αρμενία."

Παναθηναϊκός αξίζει να τελειώνει με τα προβλήματα"

Ο Παναθηναϊκός φέτος πήρε άδεια και φαίνεται πως αρχίζει τουλάχιστον η κατάσταση στα οικονομικά να ισορροπεί σιγά-σιγά; Πως βλέπεις τα πράγματα στην ομάδα;

"Χαίρομαι γι' αυτό που μου λες και γι' αυτό που βλέπω. Ο Παναθηναϊκός το αξίζει αυτό, να τελειώσει δηλαδή με όλα αυτά τα προβλήματα και χαίρομαι πάρα πολύ."
"Αν πάει, καλή επιτυχία..."

Ο φίλος σου ο Μπεργκ μπορεί να πάει στον Ολυμπιακό, έτσι λένε τα ρεπορτάζ. Πως θα το έβλεπες αυτό;

"Τι να πω; Εγώ δε μπορώ να πω τίποτα. Ο Μπεργκ είναι επαγγελματίας, αυτή είναι η δουλειά του. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι. Οπότε αν τελικά πάει το μόνο που μπορώ να του πω είναι καλή επιτυχία."
Keywords
Τυχαία Θέματα