«Υπόκλιση» στην Λιντς και τον Μπιέλσα από την FIFA!

Μερικοί κάτοικοι του πλανήτη ποδοσφαίρου θεωρούν ότι η νίκη είναι ο μοναδικός σκοπός του παιχνιδιού. Για άλλους, όμως, υπάρχουν αξίες που πρέπει να διατηρηθούν και βρίσκονται πολύ υψηλότερα στη βαθμίδα, από την επιθυμία για νίκη.

Τον Απρίλιο του 2019, ο Μαρσέλο Μπιέλσα και η ομάδα του η Λιντς κυνηγούσαν την αυτόματη άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, ένας στόχος που βρίσκεται στη σκέψη του συλλόγου από τον υποβιβασμό της το 2004. Αντιμετώπισε την Άστον Βίλα και προηγήθηκε 1-0. Ωστόσο, το γκολ του Κλιχ επιτεύχθηκε, ενώ ένας παίκτης της Βίλα βρέθηκε τραυματισμένος. Ο Μπιέλσα διέταξε τους παίκτες του να επανορθώσουν.

Το παιχνίδι τελείωσε 1-1, επιτρέποντας τελικά στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να εξασφαλίσει εκείνη την αυτόματη άνοδο στην Premier League. Κατά τη λήξη της σεζόν, η Λιντς παρέμεινε στην κατηγορία αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο της μέσω των πλέι-οφ.

Αυτό που διακυβεύεται κάνει την ενέργεια του Μπιέλσα ακόμη πιο αξιοσημείωτη, με τον Αργεντινό προπονητή και την ομάδα του να λαμβάνουν δικαίως το βραβείο FIFA Fair Play Award.
Keywords