«Υπόκλιση» στην Λιντς και τον Μπιέλσα από την FIFA!

Μερικοί κάτοικοι του πλανήτη ποδοσφαίρου θεωρούν ότι η νίκη είναι ο μοναδικός σκοπός του παιχνιδιού. Για άλλους, όμως, υπάρχουν αξίες που πρέπει να διατηρηθούν και βρίσκονται πολύ υψηλότερα στη βαθμίδα, από την επιθυμία για νίκη.

Τον Απρίλιο του 2019, ο Μαρσέλο Μπιέλσα και η ομάδα του η Λιντς κυνηγούσαν την αυτόματη άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, ένας στόχος που βρίσκεται στη σκέψη του συλλόγου από τον υποβιβασμό της το 2004. Αντιμετώπισε την Άστον Βίλα και προηγήθηκε 1-0. Ωστόσο, το γκολ
του Κλιχ επιτεύχθηκε, ενώ ένας παίκτης της Βίλα βρέθηκε τραυματισμένος. Ο Μπιέλσα διέταξε τους παίκτες του να επανορθώσουν.

Το παιχνίδι τελείωσε 1-1, επιτρέποντας τελικά στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να εξασφαλίσει εκείνη την αυτόματη άνοδο στην Premier League. Κατά τη λήξη της σεζόν, η Λιντς παρέμεινε στην κατηγορία αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο της μέσω των πλέι-οφ.

Αυτό που διακυβεύεται κάνει την ενέργεια του Μπιέλσα ακόμη πιο αξιοσημείωτη, με τον Αργεντινό προπονητή και την ομάδα του να λαμβάνουν δικαίως το βραβείο FIFA Fair Play Award.
Keywords
Τυχαία Θέματα