Υπερηχητική…

Το πρώτο μεταμουντιαλικό ματς της Σίτι στο Μάντσεστερ δεν είναι ακριβώς και υγιεινός βραδινός περίπατος, όταν απέναντι βρίσκεται παραταγμένη η τελευταία τροπαιούχος Λίβερπουλ σε νοκ-άουτ ματς της φάσης των “16” του Λιγκ Καπ (Καραμπάο να με λες). Άκου περίπατος. Κι όμως.

Η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα, σαν να μην πέρασε μια ημέρα από τη διακοπή των υποχρεώσεών της για το ραντεβού του Κατάρ και παρά τις δεδομένες αλλαγές στην ενδεκάδα λόγω απουσίας βασικών παικτών, είχε εξωφρενικό ρυθμό στο παιχνίδι της (18-7 τελικές, 9-2 στην

εστία) και έκανε ακριβώς τα ίδια τακτικά πράγματα που τη χαρακτηρίζουν, με τη διαφορά ότι έπαιζε ο Πάλμερ για παράδειγμα αντί του Μπερνάρντο Σίλβα και δεν σκόραρε στη σέντρα του Χάαλαντ.

Διαφορά ποιότητας και αποτελεσματικότητας. Αλλά και συνέπεια προπονητική και εξέλιξη αγωνιστική, βάσει πλάνου που τηρείται απαρέγκλιτα, ανεξαρτήτως προσώπων. Ο εξαιρετικός κύριος Γουαρδιόλα.

Ο Νορβηγός σταρ, βέβαια, απλώνει το πόδι και βάζει γκολ με κάθε τρόπο (το 1-0), κάνει ένα ακόμη σπουδαίο ματς εν αντιθέσει με τον άστοχο Νούνιες και απέναντι στη χωρίς Φαν Ντάικ, Κονατέ, Άλισον Λίβερπουλ που βρέθηκε πίσω στο σκορ δυο φορές και ισοφάρισε (2-2 στο 50′), πανηγύρισε τελικώς την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης με σκορ 3-2. Σε ματς με δυο ασίστ του αρτίστα Ντε Μπρόινε!

Η 2η στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα Μάντσεστερ Σίτι ήταν απολαυστική, απέκλεισε την κάτοχο Λίβερπουλ που εκμεταλλεύτηκε κλασικά λάθη της άμυνας ψηλά των “πολιτών” σκοράροντας άμεσα δυο φορές και έβαλε πλώρη για την τρίτη τη τάξει κούπα στο νησί. Το απόλαυσαν πάντως Πεπ και Κλοπ, χαμογελαστοί και δίπλα δίπλα την ώρα του ματς.

Ως προς την πρώτη πάντως κούπα, η πρωτοπόρος Άρσεναλ δοκιμάζεται στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στο Λονδίνο, στην έδρα της με τη Γουέστ Χαμ και ο Πεπ περιμένει εναγωνίως να δει αν θα είναι το ίδιο πανέτοιμη με τη δική του ομάδα στο πρώτο μεταμουντιαλικό ραντεβού.

Οι δυο τους άλλωστε θα δώσουν ρέστα τίτλου. Όλοι είναι εν αναμονή της αντοχής των Λονδρέζων στην πίεση της υπερηχητικής Μάντσεστερ Σίτι…

Keywords
Τυχαία Θέματα