Ξύπνησε και έδωσε ελπίδα


Στον επαναληπτικό του 1-3 με την Τραμπζονσπόρ ο Νίκος Κωστένογλου έκανε τα αυτονόητα. Θωράκισε την άμυνα της Ένωσης και της έδωσε μια σαφή αγωνιστική κατεύθυνση για το τι ζητάει στο γήπεδο.

Άλλαξε τέσσερις παίκτες στη βασική ενδεκάδα, με την είσοδο των Μπακάκη και Γαλανόπουλου και την επιστροφή του Τσιγκρίνσκι να δίνουν ενέργεια ταχύτητα και μεγαλύτερη ασφάλεια και συνέπεια στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η έλλειψη δυνάμεων στα τελευταία λεπτά είναι απόρροια της υπερπροσπάθειας της ελληνικής ομάδας. Αν κάποιος έλεγε πριν το ματς ότι η πρόκριση θα κριθεί σε λεπτομέρειες θα φαινόταν
τρελός, όμως είναι προφανές ότι οι αλλαγές στα Σπάτα άλλαξαν και την ψυχολογία. Γεγονός που είναι απόρροια συνολικής προσπάθειας

Προσπάθειας που έγινε σε όλα τα επίπεδα ξεκινώντας από τη δουλειά της διοίκησης και της πίστης που μετέφερε στους παίκτες για ένα θετικό αποτέλεσμα στην Τουρκία, του προπονητή που προφανώς και πιστώνεται την καλή παρουσία της «Ένωσης» και την νίκης της με 2-0. Προφανώς και τη δουλειά που έκαναν οι παίκτες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η ΑΕΚ το πίστεψε, νίκησε, πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και πλήρωσε το πρώτο παιχνίδι… Αυτό του ΟΑΚΑ που με την απουσία φιλάθλων δεν κατάφερε να γυρίσει με το μέρος της κάποιες στιγμές που όλα πήγαιναν κόντρα. Αυτό που δεν κατάφερε και η ίδια να διαχειριστεί παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε τότε με τον Λιβάια.

Όταν χάνεις με 3-1 στην έδρα σου και παίρνεις ρεβάνς 2-0 στην Τουρκία έχεις κάνει αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις. Σέβεσαι τον κόπο και την προσπάθειά σου στην καθημερινότητα, παίζεις για τη φανέλα της ομάδας που εκπροσωπείς και φυσικά δίνεις ελπίδα στον κόσμο της που έβλεπε μια ομάδα χωρίς νεύρο στο ξεκίνημα της χρονιάς.

Η ΑΕΚ επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα έχοντας μπροστά της ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Τρίπολη, απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε την πρώτη αγωνιστική ότι δυσκολεύει αρκετά τον αντίπαλο παίζοντας πολύ κλειστά στην άμυνά της και είναι ιδιαίτερα ικανή στην κόντρα επίθεση.

Καλείται να βρει δυνάμεις μετά την υπερπροσπάθεια της Τουρκίας, όμως δεδομένα έχει κέρδος την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση που της έδωσε το αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στην Τραμπζονσπόρ
Keywords
Τυχαία Θέματα