Ξεκινάει το Basketball Africa League

Ξεκινάει το Basketball Africa LeaguemkouzoulΤρί, 03/30/2021 - 03:15

Στις 16 Μαίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Basketball Africa League (BAL) 

Μετά από ένα πολύ δύσκολο διάστημα λόγω της πανδημίας, ανακοινώθηκε ότι η 16η Μαϊου θα είναι η ημέρα έναρξης του πολύ φιλόδοξου πρωταθλήματος της Basketball Africa League (BAL). Η ημέρα είναι ιστορική, γιατί πρόκειται για την εναρκτήρια σεζόν μία Λίγκας, που προετοιμαζόταν για καιρό.  

Η BAL που είναι το αποτέλεσμα

της συνεργασίας της FIBA και του ΝΒΑ, είναι βασισμένη στις αρχές της    

H έναρξη της Λίγκας θα γίνει στην Κιγκάλι Αρένα, στο Κιγκάλι της Ρουάντα και θα συμμετάσχουν 12 ομάδες από όλη την Αφρικανική Ήπειρο. βασίζεται στο πλαίσιο των διασυλλογικών διοργανώσεων της FIBA Regional Office Africa και σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία του ΝΒΑ με κάποιον φορέα για τη διεξαγωγή μίας Λίγκας μακριά από τη Βόρειο Αμερική. Οι πρώτοι τελικοί της BAL θα διεξαχθούν την Κυριακή 30 Μαΐου

 «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η εναρκτήρια σεζόν της Basketball Africa League θα πραγματοποιηθεί στην παγκόσμιας κλάσης Kigali Arena», δήλωσε ο πρόεδρος της BAL, Amadou Gallo Fall. «Μέσω της BAL, θα παρέχουμε μια πλατφόρμα σε παίκτες ελίτ από όλη την Αφρικανική Ήπειρο μέσω της οποίας θα επιδείξουμε το ταλέντο τους για να εμπνεύσουμε τους φιλάθλους όλων των ηλικιών και να χρησιμοποιήσουμε το μπάσκετ ως μέσω οικονομικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Αφρική. Θα ρίξουμε φως στη ζωντανή αθλητική κουλτούρα της Αφρικής». 

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που επιτέλους θα ξεκινήσουμε την πολυαναμενόμενη πρώτη σεζόν της BAL», δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BAL και της FIBA Africa, Anibal Manave. «Η FIBA και το NBA συνεργάζονται στενά για την ανάπτυξη πρωτοκόλλων για την υγεία και την ασφάλεια όλων των παικτών, των προπονητών και των αξιωματούχων. Η εμπειρία από τη φιλοξενία των προκριματικών αγώνων για το FIBA AfroBasket 2021 στη Ρουάντα θα συμβάλει σε μια ασφαλή και επιτυχημένη εναρκτήρια σεζόν BAL”. 

Η Λίγκα ανακοίνωσε επίσης και το προσαρμοσμένο φορμάτ της διοργάνωσης για την εναρκτήρια σεζόν, η οποία θα περιλαμβάνει συνολικά 26 παιχνίδια στην Kigali Arena. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με τις 12 ομάδες να είναι χωρισμένες σε τρεις ομίλους των τεσσάρων, όπου όλες οι ομάδες θα παίξουν με όλους μία φορά. Οι οκτώ κορυφαίες ομάδες από τη φάση των ομίλων θα προκριθούν στα πλέι-οφς σε αγώνες νοκ άουτ. 

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι οι εξής:  

Από την Αλγερία η GSP (Groupement Sportif des Pétroliers) , από την Ανγκόλα η Petro de Luanda (Clube Atlético Petroleos de Luanda) από το Καμερούν η FAP (Forces Armées et Police Basketball), από την Αίγυπτο η  Zamalek από την Μαδαγασκάρη η GNBC (Gendarmerie Nationale Basketball Club) από το Μάλι η AS Police (Association Sportive de la Police Nationale) από το Μαρόκο η AS Salé (Association Sportive de Salé) από τη Μοζαμβίκη η Ferroviàrio de Maputo από τη Νιγηρία η Rivers Hoopers BC (Rivers Hoopers Basketball Club) από τη Ρουάντα η Patriots BC (Patriots Basketball Club) από τη Σενεγάλη και από την Τυνησία η US Monastir (Union Sportive Monastirienne) 

Off Off Off Off Στις 16 Μαίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Basketball Africa League (BAL)  Article publish on Τρί, 03/30/2021 - 03:15 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα