Ξεχωριστή βραδιά για τον Παπαγεωργίου

Η τελευταία χρονιά στον πρωταθλητισμό, μία χρονιά με ξεχωριστές συγκινήσεις, έκλεισε με τιμές για τον Κώστα Παπαγεωργίου. Ο εμβληματικός αρχηγός της εθνικής μας ομάδας ανδρών και πολυνίκης πρωταθλητής βραβεύτηκε χτες βράδυ από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου με αφορμή την αποχώρησή του από τη δράση. Στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την ανάδειξη των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού ο Π.Σ.Α.Τ. τον βράβευσε με το έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους». Με μία κίνηση, που αντανακλά γενικά στην επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας και τις διαδοχικές επιτυχίες της τα τελευταία χρόνια, το σύνολο του αθλητικού Τύπου έδειξε την εκτίμηση και την αναγνώριση στην αξία του αθλητή και την ποιότητα του χαρακτήρα του. «Νιώθω μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα χαίρομαι πολύ, που υπάρχει συνέχεια στην εκπροσώπηση του αθλήματος σε αυτή την κορυφαία γιορτή κι ελπίζω να έχουμε εδώ κι άλλους αθλητές μας τα επόμενα χρόνια», τόνισε από μικροφώνου ο Παπαγεωργίου, που παρέλαβε το έπαθλο από τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρο της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Μανώλη Κολυμπάδη.

Στα 40 του χρόνια πια ο πρώην αθλητής του Ολυμπιακού και του Πέρα σταμάτησε την καριέρα του την άνοιξη λόγω των αυξημένων επαγγελματικών και οικογενειακών του υποχρεώσεων. Ο Π.Σ.Α.Τ. αποφάσισε να τον βραβεύσει μαζί με την πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση και την πρωταθλήτρια του χάντμπολ Βάσω Σκάρα. Στη γιορτή τον συνόδευσαν η σύζυγός του Χριστίνα, ο γιος του Γιώργος και ο πατέρας του Γιώργος, που ως γνωστόν, είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Στην εξέδρα ανέβηκε μαζί με τον γιο του και δεν μπορούσε να κρύψει τα ιδιαίτερα συναισθήματά του. Προβλήθηκε βίντεο λίγων δευτερολέπτων, οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές Βαγγέλης Ιωάννου και Ζέτα Θεοδωρακοπούλου ανέφεραν τις μεγάλες διακρίσεις του και ακολούθησε η απονομή. Το έπαθλο απένειμε ο Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος έχοντας και τη θέση του εφόρου των εθνικών ομάδων είχε πολυετή και καλή συνεργασία με τον αποχωρήσαντα διεθνή.

«Τα παιδιά είναι που κάνουν πιο εύκολες τέτοιες αποφάσεις. Ίσως είναι και πιο γλυκό να σταματάς την καριέρα σου για τα παιδιά γιατί δίνεις πίσω τον χρόνο που έλειπες από την οικογένειά σου. Έφυγα γεμάτος πάντως, από τα όσα έζησα. Απολαμβάνω τη στιγμή και χαίρομαι που με τη βράβευσή μου από τον Π.Σ.Α.Τ. υπάρχει συνέχεια στην εκπροσώπηση του αθλήματος στην κορυφαία αυτή γιορτή. Ελπίζω να έχουμε κι άλλους εκπροσώπους του αθλήματος εδώ τα επόμενα χρόνια», απάντησε ο βραβευθείς σε ερώτηση των δύο παρουσιαστών.

Σύντομο σχόλιο έκανε από το βήμα και ο Μανώλης Κολυμπάδης: «Ως επικεφαλής της ομοσπονδίας είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του για πολλά χρόνια, αλλά έζησα και τη στενάχωρη στιγμή να πρέπει να τον αποχαιρετήσω από τη δράση μαζί με όλο το διοικητικό συμβούλιο», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε και αμέσως μετά έπλεξε το εγκώμιο του Παπαγεωργίου υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας εξαιρετικός αθλητής, άνθρωπος και επιστήμονας, που αποτελεί πρότυπο για τους νεότερους αθλητές.

Λίγα λεπτά μετά τη βράβευση ο Παπαγεωργίου έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.: «Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή και θέλω να ευχαριστήσω τον Π.Σ.Α.Τ., που με επέλεξε γι’ αυτό το βραβείο. Κατά κάποιο τρόπο, στο πρόσωπό μου βραβεύεται παράλληλα η εθνική ομάδα ανδρών, αλλά κατ’ επέκταση και όλο το οικοδόμημα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τις επιτυχίες του. Μετά από τον Γκιώνη και τον Κρεάνγκα, που έχουν βρεθεί προ ετών στην πρώτη 5άδα της ψηφοφορίας για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς και τον Σγουρόπουλο, ο οποίος έχει βραβευτεί σαν ανερχόμενο ταλέντο, το άθλημα δίνει και φέτος το «παρών» στη μεγάλη γιορτή με τη δική μου βράβευση. Εύχομαι να έχουμε κι άλλες βραβεύσεις στο μέλλον και γιατί όχι να αναδειχτεί από το άθλημά μας ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς. Απόλαυσα τη βραδιά και ήταν ιδιαίτερο για μένα και το γεγονός ότι βρέθηκα ανάμεσα σε αθλητές που θαυμάζω από άλλα αθλήματα».

Για τον δευτεραθλητή Ευρώπης του 2013 στο ομαδικό ανδρών ήταν ιδιαίτερη η στιγμή ν’ ανέβει στην εξέδρα μαζί με τον γιο του: «Χάρηκα πολύ που είχα τον μικρό δίπλα μου στη γιορτή. Ήθελα να με δει στη βράβευση γιατί δεν πρόλαβε να με δει σε αγώνες. Τώρα πάει εννέα χρονών και μέχρι πέρσι που αγωνιζόμουν δεν βρέθηκε στην εξέδρα κάποιου αγώνα μου. Είναι και μικρός, αλλά ίσως να μην το ήθελα πολύ κι εγώ για να μην μου αποσπάσει την προσοχή, να μην επηρεαστώ από την πολύ μεγάλη θέληση, που θα είχα να νικήσω μπροστά του. Χάρηκα που ανεβήκαμε μαζί για την απονομή, χάρηκα που ήταν εδώ και η σύζυγός μου, διότι για να πάρω αυτό το βραβείο χρειάστηκε να λείψω πολλές ώρες από το σπίτι, πράγμα που πλήρωνε η οικογένειά μου».

Ο πολυνίκης των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων δεν το κρύβει ότι κάποιες στιγμές σκέφτεται ακόμα ως αθλητής: «Έχουν γίνει όλα τόσο γρήγορα. Πριν λίγους μήνες φορούσα τη φανέλα και ήμουν απολύτως ενεργός και τώρα έχω σταματήσει και βραβεύομαι για την προσφορά μου στον χώρο. Ορισμένες φορές μοιάζω να μην έχω συνειδητοποιήσει ότι αποχώρησα από τη δράση. Αισθάνομαι ακόμα μέσα μου σαν να έρχεται ένας σημαντικός αγώνας, σαν να πρόκειται να ξαναμπώ στο τραπέζι και να νιώσω το χτυποκάρδι».

Ο Παπαγεωργίου ευχαρίστησε ξεχωριστά και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Μανώλη Κολυμπάδη, με τον οποίο είχε πολυετή συνεργασία. «Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κύριο Κολυμπάδη για την τιμή να μου απονείμει το έπαθλο αλλά και για τα υπέροχα λόγια, που είπε για μένα. Έχει κι εκείνος μερίδιο στις μεγάλες στιγμές μας στο εξωτερικό διότι όταν λέμε εθνική ομάδα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι εννοούμε κάθε μέλος της».

Η τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων του Π.Σ.Α.Τ. ήταν η 65η την ιστορία, έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ 3. Η ψηφοφορία μεταξύ των αθλητικών συντακτών ανέδειξε κορυφαίο αθλητή για τέταρτη διαδοχική χρονιά τον γυμναστή Λευτέρη Πετρούνια και κορυφαία αθλήτρια την Αννα Κορακάκη. Επίσης, ο Ολυμπιακός από την ανδρική υδατοσφαίριση ήταν η καλύτερη ομάδα για το 2018.
Keywords
Τυχαία Θέματα