Ξεχάστε τον Χάρι Κέιν, έρχεται ο Κάμερον Λάνκαστερ!

Προϊόν των ακαδημιών της Τότεναμ, ο Κάμερον Λάνκαστερ, γεννήθηκε στο Κάμντεν του Λονδίνου, έπαιξε σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και φαινόταν ότι θα εξελιχθεί σε ένα «καυτό» όνομα ανάμεσα στα ανερχόμενα αστέρια. Ωστόσο, η κακή τύχη με τους τραυματισμούς που είχε, του ανέκοψαν την ανοδική πορεία.

Το 2012, ο Κέιν και ο Λάνκαστερ, στα 26 και οι δύο σήμερα, ήταν αρχικά στην ίδια ηλικιακή ομάδα στην ακαδημία της Τότεναμ.
Και τα σχόλια από τους προπονητές τους, όπως ο Λες Φέρντιναντ, ήταν ότι ο Λάνκαστερ και όχι αρχικά ο Κέιν, θα έφτανε σύντομα στην 1η ομάδα.

«Εκείνη
η εποχή ήταν καλή, αλλά δεν ήταν κάτι παντοτινό, καθώς τότε περνούσε ο ένας προπονητής μετά τον άλλον» δήλωσε ο Λάνκαστερ στο Planet Football.
«Όταν πήγα για πρώτη φορά στην Τότεναμ, εντάχθηκα στην U14 ή στην U15 κάτω από το 14 ή 15, ήταν ο Μάρτιν Γιόλ προπονητής και όταν υπέγραψε το πρώτο προσύμφωνο, προπονητής ήταν ο Ρέντναπ. Τότε έφερναν πολλούς ξένους παίκτες, παίκτες απ΄όλον τον κόσμο».

To ντεμούτο του Λάνκαστερ το 2012. Σε ματς απέναντι στην Γουίγκαν παίρνει τη θέση του Αντεμπαγιόρ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ
«Η ομάδα μου είχε πολύ ταλέντο, συμπεριλαμβανομένων πολλών παικτών που παίζουν τώρα στην Πρέμιερ Λιγκ.
Συνολικά γινόταν πραγματικά καλή δουλειά, είχαμε μερικούς πραγματικά καλούς προπονητές όπως ο Τιμ Σέργουντ, ο Κρις Ράμσεϊ και ο Λες Φέρντιναντ. Δεν μπορείς πραγματικά να ζητήσεις έναν καλύτερο προπονητή, από τον Λες Φέρντιναντ».

Με τον Βίλας Μπόας υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΤΥΧΙΕΣ
Μετά από μερικές πολύ καλές εμφανίσεις με τα τμήματα υποδομής και την 2η ομάδα, ο Λάνκαστερ δόθηκε δανεικός στην Ντάνγκεχαμ και στην Ρεντμπριτζ. Τελικά επέστρεψε για προπονήσεις με την 1η ομάδα στην Τότεναμ, μαζί με τα αστέρια τότε της ομάδας, τον Γκάρεθ Μπείλ και τον Λούκα Μόντριτς.
«Η εποχή που έκανα το ντεμπούτο μου, μου πρόσφερε πολλά. Ήταν ακόμη εκεί ο Λέντλι Κινγκ, ο Σκοτ Πάρκερ, ο Μόντριτς, ο Μπέιλ και ο Αντεμπαγιόρ. Έμαθα πολλά απ΄όλους».
Ο προπονητής του Χάρι Ρέντναπ, τον συμπεριέλαβε στην ομάδα για ένα παιχνίδι εναντίον του Γουίγκαν τον Ιανουάριο του 2012 και πέρασε στη θέση του Αντεμπαγιόρ στο 78ο λεπτό.

«Ειλικρινά δεν πίστευα ότι ήμουν τόσο κοντά στην 1η ομάδα» είπε αφοπλιστικά.
«Έλειπαν πολλοί συμπαίκτες μου από αυτό το παιχνίδι, ο Παβλιουτσένκο επρόκειτο να πωληθεί, γι 'αυτό πήρα την ευκαιρία μου. Ήταν όλα ένα κομμάτι μιας «θολούρας», Θυμάμαι να πηγαίνω έξω μετά από προπόνηση για να πάρω ολοκαίνουργια παπούτσια για το παιχνίδι.
Μετά την αποχώρηση του Ρέντναπ και τον ερχομό του Βίλας Μπόας, το 2012, ο πορτογαΠορτογάλος τεχνικός αντάμειψε τον Λάνκαστερ με συμβόλαιο δύο ετών και οι σύμβουλοί του Τιμ Σέργουντ και Λες Φέρντιναντ, είχαν να λένε για τις ικανότητές του.

Οι τραυματισμοί δεν τον άφησαν να ανέβει ψηλά

Αλλά ένας τραυματισμός στη βουβωνική χώρα ήταν η αρχή της κακής τύχης του.
«Έλειψα σχεδόν έναν χρόνο με αυτό τον τραυματισμό. Μετά από αυτόν, ακολούθησαν κι άλλοι και δεν μπορούσα να ξεκινήσω την καριέρα μου. Δεν ήμουν πολύ απογοητευμένος που δεν έπαιζα, καθώς ήταν μέρος κι αυτό της δουλειάς μου».

Το 2014 και μετά από αλλεπάλληλους τραυματισμούς ο Λάνκαστερ έμεινε ελεύθερος από τους Σπερς. Υπέγραψε στην Στίβενεϊτζ.
«Προσπαθούσα απλώς να νιώσω και πάλι καλά, να παίξω μερικά παιχνίδια και να βλέπω που θα με πάει, αλλά ο προπονητής μου εκεί αισθάνομαι ότι δεν μου έδωσε αρκετό χρόνο».

O Λάνκαστερ βρήκε και πάλι τον εαυτό του στο Κεντάκι

ΒΡΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Βρήκε και πάλι τον εαυτό του στις ΗΠΑ. Με την Λόύισβιλ Σίτι σκόραρε 36 φορές σε 79 παιχνίδια, στη 2η κατηγορία. Μάλιστα σε 33 ματς μέσα στο 2018, πέτυχε 26 τέρματα.
Παρόλο που δεν φοράει την φανέλα των Spurs ή της Εθνικής Αγγλίας, η ανθεκτικότητα του Λάνκαστερ στις δυσκολίες, δείχνει ότι τον ενδιαφέρει που ζει το όνειρό του και παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα