Ξάνθη.. ουσίας και επιστροφή στις νίκες!

Με πέντε αλλαγές, από την περασμένη αγωνιστική ως σήμερα, παρέταξε την Ξάνθη ο Κίκο Ραμίρες και σχήμα 4-2-3-1
Επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ ο Άμπαντ. Στην άμυνα Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Ντίρεσταμ, Σόσα Λεάντρο.
Στη μεσαία γραμμή οι Ουίλιαμ, Εντουάρντο Τεσέϊρα, Κοβάσεβιτς και πιο μπροστά οι Στέρτζεόν, Μουλέν και Ρενέλα

Η ομάδα της Μαγνησίας παρατάχθηκε με τον Γκαραβέλη κάτω από τα γκολπόστ και σε σχήμα 4-2-3-1 τους :

Ντεντάκη,
Φεράρι, Δημόπουλο, Μπασόγκ στην άμυνα. Πιο μπροστά οι Τσοκάνης, Μπαλογιάννης στον κάθετο άξονα. Τους Μυστακίδη, Μουνίθ, Τόρες τριάδα πίσω από τον Γιέντρισεκ ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην ομάδα με την οποία έγινε γνωστός στο Ελληνικό κοινό!

Πιο καλά μπήκε στο ματς η ομάδα του Βόλου απειλώντας μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Γιέντριτσεκ – κόντρα στην παλιά του ομάδα – έφυγε σε μια γρήγορη μπαλιά κι ο Ισπανός γκολκίπερ Καρλος Άμπαντ τον πρόλαβε αποκρούοντας. Στην επαναφορά ο Μυστακίδης δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά προ κενής εστίας.
Η Ξάνθη «απάντησε» στο 5ο λεπτό όταν σε σέντρα από τα δεξιά και κακή έξοδο του Γκαραβέλη, ο Βραζιλιάνος Γουίλιαμ Αμορίμ δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά προ κενής εστίας!
Η διάθεση των φιλοξενούμενων να πιέσουν ψηλά είχε ως αποτέλεσμα στην συνέχεια να δημιουργούν πιο εύκολα τις προϋποθέσεις για γκολ. Τρεις φορές ένιωσε την απειλή ο τερματοφύλακας της Ξάνθης (13’, 20’, 26’) όμως η μπάλα δεν βρήκε στόχο από τις προσπάθειες των Μυστακίδη, Δημόπουλου και ένα παραλίγο… αυτογκολ του Κοβάσεβιτς προσπαθώντας να ανακόψει σέντρα από τα δεξιά.
Στο 29ο λεπτό ο Καρασαλίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Γκαραβέλη ξεκινώντας από εκεί το «καλό» διάστημα των ακριτών!

Καλύτερη κίνηση στον ανοιχτό χώρο με τον Στέρτζεον να εκδηλώνει μια ωραία αντεπίθεση στο 40ο λεπτό.
Η μπάλα έφτασε στον Εντουάρντο ο οποίος από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0.

Στην επανάληψη ο Βόλος θέλησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο όμως ήταν ξανά απρόσεκτος στο κομμάτι της ανασταλτικής κάλυψης των χώρων.

Κάπως έτσι έγινε το 2-0 στο 56ο λεπτό όταν οι Σόσα και Γουίλιαν Αμορίμ συνδυάστηκαν αρμονικά σε αντεπίθεση από τα αριστερά. Ο Βραζιλιάνος Γουίλιαμ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ύψος του πέναλτι κι από εκεί σημάδεψε σωστά στην εστία των φιλοξενούμενων!

Αυτό ήταν και το καθοριστικό σημείο για την ροή του αγώνα. Ο Κίκο Ραμιρες γύρισε το σύστημα με τις αλλαγές του (Τερκί αντί Εντουάρντο) σε 4-3-3 κι ο Βόλος παρά τους χώρους που βρήκε δεν είχε την ουσία στην τελική μπαλιά..
Ως το φινάλε η Ξάνθη είχε τους χώρους και τη διάθεση να ψάξει το κάτι παραπάνω παρά τον προβληματισμό για τον τραυματισμό του Βραζιλιάνου Γουίλιαμ Αμορίμ ο οποίος έφυγε κουτσαίνοντας στο 82ο λεπτό.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι άμυνες πήγαν… περίπατο, και οι γηπεδούχοι δημιουργούσαν εύκολα τις ευκαιρίες γα γκολ.

Το κατάφεραν στο 89ο λεπτό με τον Γάλλο Φοσέ όταν αυτός βγήκε μόνος απέναντι στον Γκαραβέλη. Το πρώτο σουτ του Αλγερινής καταγωγής επιθετικού βρήκε στο κάθετο δοκάρι και το δεύτερο, στην επαναφορά, πήγε στα δίχτυα.

Στο πανηγυρικό κλίμα του αγώνα (!!) ο Μαροκινός Ατιγιάτ Αλάχ δέχθηκε μια 30αρα μπαλιά του Τόρες από τα δεξιά προς τα αριστερά και με μονοκόμματο σουτ σημείωσε το καλύτερο γκολ του παιχνιδιού διαμορφώνοντας το τελικό 3-1
Δίκαιο σκορ σύμφωνα με τα θετικά και τα αρνητικά των δύο ομάδων
Keywords
Τυχαία Θέματα