Ξανά "Καίσαρας" ο Ναδάλ (video)

Ήταν ένας εκπληκτικός Ράφαελ Ναδάλ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στη Ρώμη και ο επίλογος δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικός.
Η τιτανομαχία με το Νόβακ Τζόκοβιτς στην πρώτη πράξη της ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ο Ισπανός άρχισε με χειμαρρώδη τρόπο το ματς και στο πρώτο σετ ο Σέρβος δε βρήκε αέρα να αναπνεύσει. Με στατιστικά ονειρεμένα ο Ναδάλ έφτασε στο 6-0, καθιστώντας σαφές στον αντίπαλο του ότι έχει επιστρέψει στο καλό του επίπεδο.

Το δεύτερο σετ
ήταν μια εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ο κουρασμένος - από τον προημιτελικό με τον Ντελ Πότρο και τον ημιτελικό με τον Σβάρτσμαν – Τζόκοβιτς απέδειξε σε ακόμη ένα ματς γιατί είναι το νούμερο 1 στην κατάταξη. Δε λύγισε ψυχολογικά, βρήκε ενέργεια και κάνοντας μπρέικ στο δέκατο γκέιμ επικράτησε με 6-4.

Το τρίτο σετ ήταν το τεκμήριο της αγωνιστικής ανάκαμψης του Ναδάλ. Έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ κι ακόμη άλλα δύο για να φτάσει στο τελικό 6-1 σε 20 λεπτά.
Με όπλο το forehand με το οποίο τελείωσε τους περισσότερους πόντους του αλλά και μοναδική σταθερότητα στα ράλι πήρε τους κρίσιμους πόντους και οδηγήθηκε στο επιβλητικό 6-1.

No. 9⃣ feels FINE! @RafaelNadal raises the trophy at Rome for the ninth time.

Keywords
Τυχαία Θέματα