Βρετανία: Εκτός ο Τζόνσον από τη μάχη για την πρωθυπουργία – Έτοιμος να αναλάβει ο Σούνακ

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία. Αποσύρεται από την κούρσα για την πρωθυπουργία ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει αποτελεσματικά από τη στιγμή που δεν θα είχε ένα ενωμένο κόμμα στη Βουλή.

“Φοβάμαι πως το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνω είναι να μην επιτρέψω να προχωρήσει η υποψηφιότητα μου και να στηρίξω όποιον καταφέρει να αναλάβει. Έχω πολλά να προσφέρω αλλά φοβάμαι πως δεν είναι η σωστή ώρα τώρα”, σημείωσε, επιρρίπτοντας

όμως την ευθύνη στους Σούνακ και Μόρντοντ, καθώς δεν επιτεύχθηκε συμφωνία μαζί τους.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο το βράδυ οι Μπόρις Τζόνσον και Ρίσι Σούνακ συναντήθηκαν και συζήτησαν για περίπου τρεις ώρες, ωστόσο, ως γίνεται γνωστό, η προσπάθεια του πρώτου να πείσει τον πρώην υπουργό του να θέσουν κοινή υποψηφιότητα, έπεσε στο κενό.

Σύμφωνα με το BBC, μέχρι τις 20.00 μ.μ. είχανγνωστοποιήσει τι θα ψηφίσουν 227 από τους 357 βουλευτές των Συντηρητικών.

Από αυτούς, 146 βουλευτές είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στο Σούνακ, 57 στον Μπόρις Τζόνσον και μόλις 24 στην Πένι Μόρντοντ.

Η δήλωση Σούνακ

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για την πρωθυπουργία.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σπουδαία χώρα αλλά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά οικονομική κρίση. Για το λόγο αυτό θέτω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και για να γίνω ο επόμενος πρωθυπουργός σας. Θέλω να φτιάξω την οικονομία μας, να ενώσω το κόμμα μας και να δώσω στη χώρα αυτό που χρειάζεται” τόνισε.

LATEST: Boris Johnson has released a statement claiming he reached the 100 supporter-threshold needed to move forward in the Tory leadership race, but has chosen not to stand because "this is simply not the right time."https://t.co/iPX6Df9suA

Sky 501 pic.twitter.com/vz5yufBU4Y

Sky News (@SkyNews) October 23, 2022

Η Βρετανίδα υπουργός Πένι Μόρντοντ ξεκίνησε την εκστρατεία της να αντικαταστήσει την Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία, και ήταν η πρώτη βουλευτής των Συντηρητικών που ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της.

Πρώην υπουργός Άμυνας, η Μόρντοντ ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχασε οριακά μία από τις δύο θέσεις στην τελική μονομαχία στην πρόσφατη αναμέτρηση για την ηγεσία

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα