Βρετανία: Διδάκτορας Πανεπιστημίου ζούσε για δύο χρόνια σε σκηνή – ”Οι μαθητές μου δε γνώριζαν τίποτα”

Την συγκινητική ιστορία της διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Aimée Lê, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ”Guardian”. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η γυναίκα αναγκαζόταν να κοιμάται σε μία σκηνή καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει το ενοίκιό της, όταν βρισκόταν στο τρίτο έτος του διδακτορικού της.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο ιδιοκτήτης της αύξησε το ενοίκιο συνειδητοποίησε ότι δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα διαμέρισμα, καλύπτοντας όλα της τα έξοδα από την έρευνα και τη διδασκαλία.

Η ίδια θυμάται και

αναφέρει στον ”Guardian”:’‘Έκανε κρύο. Ζούσα σε μία μικρή σκηνή, που χωρούσε ένα άτομο. Υπήρχαν μέρες που ξυπνούσα και γύρω από τη σκηνή έβλεπα μόνο χιόνι. Πολλές φορές μάθαινα μόνη μου πως να κόβω ξύλα, ή να ανάβω φωτιά προκειμένου να ζεσταθώ”.

”Δεν είπα τίποτα στους γονείς και τους μαθητές μου”

Η νεαρή διδάκτορας, διηγείται πως αποθήκευε τα βιβλία της για να μην καταστραφούν και έκανε ντους στο πανεπιστήμιο. Όσον αφορά τους γονείς της, η ίδια δήλωσε πως δεν τους ανέφερε ποτέ τίποτα προκειμένου να μην τους ανησυχίσει. Τους έλεγε απλώς ότι έμενε σε μία οικολογική φάρμα.

Το ίδιο έκανε και με το Πανεπιστήμιο, δεν ανέφερε τίποτα, καθώς φοβόταν πως αν αποκαλυφθεί η διπλή ζωή που έκανε, θα καταστρεφόταν η επαγγελματική της φήμη. “Έλαβα καλές κριτικές από τους μαθητές μου. Οργάνωσα ακόμη και ένα διεθνές συνέδριο. Δούλευα συνεχώς και ήμουν απίστευτα συγκεντρωμένη”, αναφέρει στην εφημερίδα.

Η ίδια προσθέτει: “Νομίζω ότι οι μαθητές μου πίστευαν ότι έπαιρνα πολύ καλό μισθό για τη δουλειά μου. Νομίζω ότι αυτό υποθέτουν παντού οι φοιτητές: ότι είμαστε καθηγητές με σωστές συμβάσεις. Τους εξήγησα ότι δεν ήταν έτσι, χωρίς όμως να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Έπρεπε να πληρώνει 8.000 λίρες ετησίως

Η διδάκτορας έλαβε ετήσια υποτροφία 16.000 λιρών για τρία χρόνια από το Royal Holloway προκειμένου να κάνει το διδακτορικό της στην αμερικανική λογοτεχνία και κέρδισε μια επιπλέον υποτροφία από τις ΗΠΑ, από όπου κατάγεται, στο πρώτο της έτος. Αλλά ως διεθνής φοιτήτρια έπρεπε να πληρώνει 8.000 £ ετησίως ως δίδακτρα στο πανεπιστήμιο, αφήνοντάς της 12.000 £ ετησίως για να ζήσει, συμπεριλαμβανομένου του μισθού της.

Αρχικά είχε την εντύπωση πως μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση, όμως το να βρει επιπλέον 3.000 £ ετησίως για ενοίκιο, ήταν αδύνατο. Έτσι λοιπόν, αποφάσισε να ζητήσει τη σκηνή από μία φίλη της και να μείνει έξω!

Παραδέχεται πως στην αρχή ήταν τρομακτικά. “Η αλήθεια είναι πως τρόμαξα πολύ. Έμαθα ότι υπήρχε ένα ανοιχτός χώρος στον οποίο έμεναν ακτιβιστές, κοντά στην πανεπιστημιούπολη, οπότε πήγα με τη σκηνή μου και ρώτησα αν μπορούσα να μείνω εκεί για να μην είμαι εντελώς μόνη. Και αυτή ήταν η αρχή των επόμενων δύο χρόνων μου”.

Η Aimée Lê απέκτησε το διδακτορικό της το 2018, δίδαξε μαθητές και εργάστηκε σε έναν βοτανικό κήπο για να τα βγάλει πέρα, ​​πριν εξασφαλίσει για δύο χρόνια τη σύμβαση ορισμένου χρόνου για διδασκαλία δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ. Τώρα ζει με τους γονείς της και ψάχνει ξανά δουλειά. ”Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Είχα πολλές συνεντεύξεις, συμπεριλαμβανομένης μιας στο Κέιμπριτζ πρόσφατα.”

”Δεν ξέρω αν είναι σωστό το ότι δεν τα παρατάω, για να είμαι ειλικρινής, παλεύω με αυτή την ερώτηση. Η ειρωνεία είναι ότι νομίζω ότι είμαι πολύ καλή για τη δουλειά μου”, αναφέρει η ίδια.

Ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου δήλωσε στην Βρετανική εφημερίδα πως δεν γνώριζαν πως η Le δυσκολευόταν οικονομικά: ”Στο κολλέγιο διαθέτουμε ομάδες συμβουλευτικής για φοιτητές και για καθηγητές που είναι εδώ για να τους υποστηρίξουν σε όποιες δυσκολίες και αν αντιμετωπίζουν”.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Διδάκτορας Πανεπιστημίου, – ”Οι,vretania, didaktoras panepistimiou, – ”oi