“Βουτιά” στις τελικές για την ΑΕΚ (vids)

Η ΑΕΚ μπορεί να μην κέρδισε τα προηγούμενα παιχνίδια των πλέι οφ, εξαιρώντας τον αγώνα με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα, ωστόσο ήταν δημιουργική και είχε αρκετές τελικές στα παιχνίδια της. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όμως οι τελικές της ήταν πολύ λίγες, ενώ και ο δείκτης xGoals ήταν ιδιαίτερα χαμηλός.

Διαβάστε επίσης: Η ταλαιπωρία της ΑΕΚ στα πλέι οφ συνεχίζεται…

Το

2.23 xGoals στην ήττα από τον Άρη στο ΟΑΚΑ, το 1.51 στο Καραϊσκάκη και το 1.92 στην Τούμπα την περασμένη εβδομάδα, ήταν δείκτες που η ΑΕΚ δεν είχε πλησιάσει στην κανονική περίοδο, ενώ και στο ντέρμπι της Κυριακής ήταν πολύ μικρός.

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν ελάχιστα απειλητική προς την εστία του Μπρινιόλι και αυτό το μαρτυρούν και τα xGoals που ήταν μόλις 0.56 σε ένα ματς που η Ένωση αναζητούσε οπωσδήποτε τη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως σε ολόκληρο το 90λεπτο η ΑΕΚ είχε δύο τελικές εντός περιοχής και μέσω στατικών φάσεων. Η μία ήταν στο τέλος του πρώτου μέρους από τον Τζαβέλλα μετά από κόρνερ του Άμραμπατ και η άλλη στο 86′ από τον Λιβάι Γκαρσία.

Οι αριθμοί, δυστυχώς για την ΑΕΚ, απλά επιβεβαίωσαν την εικόνα που είχε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορείς δηλαδή να απαιτείς τη νίκη σε ένα τόσο κομβικό ματς, αλλά την ίδια στιγμή να απειλείς ελάχιστα μέσα από την περιοχή, αλλά και έξω απ’ αυτή με το δοκάρι του Χατζισαφί να είναι η σημαντικότερη φάση στο ματς.

Το μόνο θετικό στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι το γεγονός πως η ΑΕΚ μπόρεσε επιτέλους και κράτησε το μηδέν στην εστία της, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά από εννέα διαδοχικά παιχνίδια και το 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα