Βουλγαρία-Γιβραλτάρ 5-1: Αποφυγή μπαράζ για τους νικητές κι υποβιβασμός για τους ηττημένους

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Βουλγαρίας με το Γιβραλτάρ σε ματς για την 5η αγωνιστική, του Δ’ ομίλου της 3ης κατηγορίας, όπως μαρτυρά και το ευρύ 5-1.

Στη “Χουβεφάρμα Αρίνα” του Ράζγκραντ το ντεμπούτο του Σερβοβόσνιου τεχνικού, Μλάντεν Κρστάιτς στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αν και κάτι τέτοιο δε φάνηκε από την αρχή. Το Γιβραλτάρ κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή του τους γηπεδούχους – σχεδόν – για 20′ καθώς η πρώτη “επίσκεψη” έγινε με κεφαλιά του Στεφάνοφ που δεν ανησύχησε τον Κόλινγκ. Τρία λεπτά μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αντόφ πήρε ανενόχλητος

την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας για το 1-0. Στο 25′ οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν με κοντινή προβολή του Άνεσλι, με τον Ναούμοφ να διώχνει σε κόρνερ, από το οποίο προέκυψε όμοιο σενάριο με το γκολ της Βουλγαρίας αλλά πρωταγωνιστή και σκόρερ τον 39χρονο Τσιπολίνα για το 1-1 στο 26′!

Μπροστά στον κίνδυνο το ματς να πάρει περίεργη τροπή για τους Βούλγαρους, ανέβασαν ρυθμό κι ένταση, πήραν μέτρα στο γήπεδο κι άρχισαν να πλαγιοκοπούν την περιοχή του Κόλινγκ με συνέπεια στο 36′ έπειτα από όμορφη συνδυαστική προσπάθεια ο Ντεσπόντοφ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ανακτώντας το προβάδισμα. Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του ίδιου στο 45′ έδιωξε σε κόρνερ ο πορτιέρε του Γιβραλτάρ που είχε μπόλικη δουλειά.

Το δεύτερο 45λεπτο εξελίχθηκε σε μια εκ διαμέτρου διαφορετική υπόθεση με τους γηπεδούχους να μπαίνουν αποφασισμένοι να τελειώσουν το ματς δίχως να επιτρέψουν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο. Κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά καθώς στο 47′ ο Ντεσπόντοφ απείλησε με σουτ εκτός περιοχής για να έρθει στο 52′, σε φάση διαρκείας ο Κιρίλοφ με βολ-πλανέ από το ύψος του πέναλτι να κάνει το 3-1 τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς. Στο 55′ ο – σε μεγάλα κέφια – Ντεσπότοφ έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Στεφάνοφ, η πρώτη κεφαλιά του οποίου εξουδετερώθηκε με υπερένταση από τον Κόλινγκ, όχι όμως και η 2η για το 4-1.

Η … σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 81′ με τον προερχόμενο από τον πάγκο Πέτκοφ με ωραία προσπάθεια και πλασέ από αριστερά να διαμορφώνει το τελικό 5-1.

Αποτελέσματα

Γεωργία – Βορ. Μακ. 2-0
Βουλγαρία – Γιβραλτάρ 5-1

Βαθμολογία

1. Γεωργία 13 (14-2)
2. Βορ. Μακ. 7 (7-6)
3. Βουλγαρία 6 (9-8)
4. Γιβραλτάρ 1 (2-16)

Επόμενη αγωνιστική (26/9):

Βορ. Μακ. – Βουλγαρία
Γιβραλτάρ – Γεωργία

Keywords
Τυχαία Θέματα