Βουδαπέστη 2023: 20χλμ. βάδην…πρώτος τελικός με προσδοκίες διάκρισης

Όχι όμως ο ζήλος της και η επιμονή της να κυνηγά τους στόχους και τα θέλω της. Αυτούς τους στόχους θα επιδιώξει να εκπληρώσει το πρωί της Κυριακής (20/8, 08.15) στα 20χλμ. βάδην. Στο πρώτο από τα δύο αγωνίσματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο οποίο θα συμμετάσχει.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης της απόστασης είναι ανάμεσα στις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν μια παρουσία ψηλά στην κατάταξη, ακόμη και το μετάλλιο. Η αθλήτρια έκανε δικό της φέτος ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ, αυτό στα 20χλμ. βάδην με 1 ώρα 28.12, που της δίνει το πλεονέκτημα να σκέφτεται με

αισιοδοξία την παρουσία της στη διοργάνωση. Η προετοιμασία της έχει εξελιχθεί δίχως προβλήματα ενώ και όλοι οι αγώνες της έχουν πάει πολύ καλά.

Συνολικά 48 αθλήτριες από 23 χώρες θα συμμετάσχουν στο αγώνισμα και η Ντρισμπιώτη έχει την έβδομη επίδοση. Την κορυφαία επίδοση στον κόσμο έχει η ΜαρίαΠέρεζ (Ισπανία) με 1.25.30, η μόνη από τις μετέχουσες που έχει διανύσει την απόσταση κάτω από 1.26. Η νικήτρια Πέρυσι στο Όρεγκον σε 20 και 35χλμ. Κίμπερλι Γκαρσία (Περού) θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία της, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η συμμετοχή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του 2017 Τσιάου Γιάνγκ (Κίνα) με φετινό με φετινό 1.26.41.

Οι καιρικές συνθήκες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του αγωνίσματος, καθώς η υγρασία που επικρατεί στην Βουδαπέστη είναι ικανή να επηρεάσει την απόδοση των αθλητριών.

Η χώρα μας δεν έχει κατακτήσει μετάλλιο στην ιστορία του αγωνίσματος στη διοργάνωση και η καλύτερη μέχρι σήμερα παρουσία στο αγώνισμα είναι η έκτη θέση της Αθηνάς Παπαγιάννη στη διοργάνωση του 2005. Η Ντρισμπιώτη ήταν τέταρτη πέρυσι στα 35χλμ. βάδην στη διοργάνωση του Όρεγκον.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία και των δύο άλλων αθλητριών στο αγώνισμα. Η Χριστίνα Παπαδοπούλου και η Κυριακή Φιλτισάκου θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση με στόχο να βελτιώσουν τα φετινά τους ρεκόρ και να πετύχουν καλά πλασαρίσματα. Η Φιλτισάκου έχει πετύχει φέτος 1.33.08 κι έχει ατομικό ρεκόρ 1.32.23, ενώ η Παπαδοπούλου πέτυχε 1.32.53 και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της στο αγώνισμα.

Αμφότερες έχουν προετοιμαστεί σκληρά για τη διοργάνωση και θα επιδιώξουν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό. Η Φιλτισάκου το 2022 στο Όρεγκον ήταν 22η με 1.34.55, ενώ η Παπαδοπούλου ταλαιπωρημένη από τραυματισμό δεν κατάφερε να τερματίσει.

Αναλυτικά οι συμμετοχές στο αγώνισμα

Keywords
Τυχαία Θέματα