Βόλος ΝΠΣ-ΠΑΣ Λαμία 2-2: Σκορ και θέαμα, όλα σε ένα ημίχρονο (hls)

Με χορταστικό ματς ξεκίνησε η Super League καθώς Βόλος και Λαμία αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 (58′ Σιέλης, 90′ Άλχο – 55′ πεν. Καρλίτος, 60′ Σλίβκα) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, παρουσία φίλων και των δύο ομάδων.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρλίτος η Λαμία προηγήθηκε δις,

έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη σε πρεμιέρα.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Κώστας Μπράτσος δεν μπορούσε να υπολογίζει στους Μύγα, Εκίδα, Κόστιτς και Τριανταφύλλλου. Το 4-2-3-1 παραμένει η κύρια επιλογή του τεχνικού της ομάδας της Μαγνησίας που προετοίμασε την ομάδα του για ένα ματς κυριαρχίας, με προσοχή στις αντεπιθέσεις της Λαμίας και….. μπόλικη υπομονή.

Πρεμιέρα για τον Λεωνίδα Βόκολο σε ομάδα Super League σ’ εκκίνηση πρωταθλήματος. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η ομάδα από τη Φθιώτιδα, με σχηματισμό 4-4-2 κι επένδυση στην συνοχή στην άμυνα, στις παγίδες στο χώρο του κέντρου και τη γοργή μετάβαση από περιοχή σε περιοχή…..

Καλές στιγμές αλλά όχι γκολ

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να λειτουργούν αναγνωριστικά στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν εξ αρχής να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης, να θέσουν τους όρους τους και να επιβάλλουν το παιχνίδι τους. Κι αν αυτό το κατάφεραν σ’ επίπεδο κατοχής δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο και για την…. ουσία του πράγματος.

Κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά δεδομένου ότι ο Βόλος δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός με τη Λαμία να κρατά τον αντίπαλό της μακριά από την περιοχή της. Κι όχι μόνον αυτό αφού ήταν εκείνη που κατέγραψε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης και μάλιστα διπλή. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου με τον Μαρτίνεθ ν’ απειλεί με κεφαλιά και τον Τσιλούλη με σουτ.

Η ανούσια και μη αξιοποιήσιμη κατοχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε, ο Καρλίτος είχε την ευκαιρία στο 24’ ν’ ανοίξει το σκορ σε συνθήκες τετ α τετ αλλά ο Σιαμπάνης είπε «όχι» στον Ισπανό επιθετικό, που επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα κι αποτελεί τη μεγάλη επένδυση για την ομάδα της Λαμίας προκειμένου ν’ αποτελέσει τη θετική έκπληξη της νέας σεζόν.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα ήταν στο 37’ ο Κόμπα που προσπάθησε να νικήσει με πλασέ τον Νάγκι και στη συνέχεια της φάσης ο Τσοκάνης δεν πρόλαβε με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ακόμη κι έτσι ωστόσο η Λαμία ήθελε να έχει τον τελευταίο λόγο και το έκανε στις καθυστερήσεις, όταν σε συνθήκες αντεπίθεσης ο Τσιλούλης έπιασε το σουτ εντός περιοχής με την μπάλα να βρίσκει στην αριστερή δοκό του Σιαμπάνη και την μπάλα να φεύγει εκτός…..

Κρατούσαν τα…. καλύτερα για το δεύτερο μέρος

Εκρηκτικό ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες παρότι επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως διαφοροποιήσεις στις συνθέσεις τους. Μόλις τέσσερα λεπτά αγώνα έδειχνε το χρονόμετρο όταν Σιαμπάνης και Τσοκάνης με υπερπροσπάθεια σταμάτησαν τον επιθετικό οίστρο του Καρλίτος.

Οι δυσλειτουργίες στις τάξεις των γηπεδούχων με κυριότερη αυτήν της αδυναμίας στη δημιουργία ήταν εμφανείς αναγκάζοντας τον τεχνικό της ομάδας να προβεί σε αλλαγές λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους. Έτσι Τάχατος και Κίτσος πέρασαν στο ματς αντί των Λούνα και Τρουιγιέ.

Ωστόσο, πριν καλά- καλά προλάβουν να φανούν τα όποια αποτελέσματα της κίνησης αυτής ένα επιπόλαιο μαρκάρισμα του Κλούζνιακ στον Τσιλούλη εντός περιοχής έδωσε τη δυνατότητα στον Καρλίτος να γιορτάσει την επιστροφή του στο πρωτάθλημα με γκολ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 55’.

Εξέλιξη που έδειχνε δίκαιη βάσει της εικόνας των δύο ομάδων μέχρι εκείνη τη στιγμή αλλά και που προκάλεσε την αντίδραση των γηπεδούχων – μόλις – τρία λεπτά μετά. Συγκεκριμένα από εκτέλεση κόρνερ, ο Σιέλης με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Νάγκι για την ισοφάριση πανηγυρίζοντας έξαλλα το πρώτο του γκολ και με ιδιαίτερο λόγο καθώς στις κερκίδες του γηπέδου ήταν κι οι γονείς του Κύπριου αμυντικού, που σήκωσε και τη φανέλα του άτυχου Μύγα, ο οποίος τραυματίστηκε προ ολίγων ημερών και θα μείνει εκτός για σημαντικό διάστημα.

Και σ’ αυτήν την περίπτωση όμως οι πανηγυρισμοί δε διήρκησαν πολύ. Τα κενά στις γραμμές του Βόλου δε διορθώθηκαν, οι επισκέψεις της Λαμίας στην αντίπαλη περιοχή έμοιαζαν εύκολες και στο 60’ ο Καρλίτος…. σέρβιρε από αριστερά με τον Σλίβκα να εκμεταλλεύεται την αμυντική αδράνεια για την ανάκτηση του προβαδίσματος. Οι ποδοσφαιριστές του Λεωνίδα Βόκολου όμως δε σταμάτησαν εκεί. Ένα λάθος του Κίτσου στο 74’ έδωσε τη δυνατότητα στον εξαιρετικό Τσιλούλη ν’ απειλήσει, το σουτ του όμως σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Λαμία, με νέα πρόσωπα από τις αλλαγές στη ροή του αγώνα αρνούνταν πεισματικά να πάρει το πόδι από το…. γκάζι και στο 80’ ο Σιαμπάνης – και πάλι – υποχρεώθηκε σε διπλή – δύσκολη – επέμβαση σε σουτ των Λέικ και Τσιλούλη αντίστοιχα, όπως και στο 82’ σε νέα προσπάθεια του Λέικ. Χρονικό σημείο στο οποίο ο κ. Μπράτσος άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-4-2.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι Λαμιώτες θα έφευγαν με το τρίποντο από τη Μαγνησία ο Άλχο είχε διαφορετική άποψη. Με τη συμπλήρωση 90’ εξαπέλυσε μια…. βολίδα με φάλτσα επιτρέποντας στον Νάγκι μόνον να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Διαιτητής

Τσαγκαράκης (Χανίων)

VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου)

Βοηθοί

Παπαδάκης (Ηρακλείου)

Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Τέταρτος

Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βόλος ΝΠΣ (Κ. Μπράτσος)(4-2-3-1): Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (51′ Τάχατος), Τσοκάνης (62′ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (73′ Μωραίτης), Τρουιγιέ (51′ Κίτσος), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μραζ.
ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λ. Βόκολος)(4-4-2): Νάγκι, Σαραμαντάς, Σιμόν, Παούλαβετς, Τζανετόπουλος, Σλίβκα, Στάνκο, Μαρτίνεθ (66′ Λάκε), Τσιλούλης, Νούνιες, Καρλίτος (75′ Ακούνα).

Keywords
Τυχαία Θέματα