Βόλος: Άριστος επιθετικά προβληματίζει αμυντικά

Η επίθεση αποτελεί ως τώρα το σημαντικότερο όπλο του Βόλου και είναι χαρακτηριστικό ύστερα από πέντε αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ. Οι ποδοσφαιριστές του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ έχουν σκοράρει 11 γκολ και διαθέτουν την καλύτερη επίθεση με τους ΑΕΚ (σ.σ 10), Παναθηναϊκό (σ.σ 9 ), ΠΑΟΚ (σ.σ 8) και Ολυμπιακό (σ.σ 8) να ακολουθούν το

σύλλογο από την επαρχία.

Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι στις αρχές του Α’ γύρου η ομάδα του Ισπανού τεχνικού, μετρά τέσσερις νίκες και μόλις μια ήττα στο ελληνικό πρωτάθλημα, φιγουράρει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και δείχνει ικανή να αναρριχηθεί ακόμα ψηλότερα.

Σ’ αυτή την εικόνα συμβάλλουν οι Τομ Φαν Βέερτ, Χουλιάν Μπαρτόλο, Πάολο Φερνάντες, Κέβιν Ροσέρο, Αλέξανδρος Τερεζίου, Λεβέντ Γκουλέν και Φράνκο Φερράρι. Όλοι οι προαναφερθέντες έχουν βρει δίχτυα με τη φανέλα του Βόλου. Μάλιστα ο 31χρονος Ολλανδός είναι πρώτος σκόρερ για το σύλλογο με τέσσερα γκολ, μόλις ένα εκ αυτών αποτελεί πέναλτι από το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ακολουθεί ο Μπαρτόλο με δύο τέρματα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι έχουν μόλις ένα.

Εκτός από τους παίκτες που χρίζονται σκόρερ, υπάρχουν και εκείνοι που έχουν κάνει τη σημαντικότερη δουλειά να μοιράσουν σωστά τη μπάλα και να επιτευχθεί το πολυπόθητο γκολ. Σύμφωνα με τους αριθμούς η ομάδα από το Βόλο έχει υψηλή θέση και στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Βρίσκεται δεύτερος, πίσω από τον πρωτοπόρο Παναιτωλικό με τους “κιτρινόμαυρους” του Αργύρη Γιαννίκη πλέον να ολοκληρώνουν την πρώτη τριάδα. Έξι διαφορετικοί παίκτες έχουν μοιράσει αντίστοιχο αριθμό ασίστ, ο λόγος για τους Ρεγκατίν (σ.σ 2-0 με Αστέρα Τρίπολης ), Μπαριέντος (σ.σ 4-1 με Παναθηναϊκό), Φαν Βεερτ (σ.σ 1-0 με Ατρόμητος), Μπαρτόλο (σ.σ 2-0 με Ατρόμητο), Φερνάντες (σ.σ 2-0 με Λαμία ) και Πουρίτα (σ.σ 2-0 με Απόλλωνα Σμύρνης).

Η άριστη λειτουργία της επίθεσης έρχεται σε αντίθεση με εκείνης της άμυνα του κλαμπ. Τόσο ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, όσο και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα μετόπισθεν δεν έχουν βρει τη σωστή “συνταγή” για να κλείσουν τους χώρους. Έτσι οι Λαμία (σ.σ 1), Απόλλων Σμύρνης (σ.σ 1), Παναθηναϊκός (σ.σ 5) και Αστέρας Τρίπολης (σ.σ 1) εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των αμυντικών και σκόραραν για την ομάδα τους.

Από τα πέντε παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ που έχει παίξει ο Βόλος μόνο με τον Ατρόμητο, κράτησε το μηδέν. Τα λάθη στο αμυντικό κομμάτι του, έχουν οδηγήσει συνολικά σε οκτώ γκολ κατά. Με βάση τα στατιστικά δέχεται συνήθως ένα τέρμα με εξαίρεση το παιχνίδι με τους “πράσινους”, το οποίο αποτελεί και τη μοναδική ήττα στο έως τώρα πρωτάθλημα καθώς ο τερματοφύλακας Μπόρις Κλέιμαν μάζεψε τη “στρογγυλή θεά” πέντε φορές από το τέρμα του.

Μετά τη διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος ο Βόλος έχει δύσκολο πρόγραμμα. Στην επανέναρξη της Σούπερ Λιγκ ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (17/10, 16:00 μ.μ). Θυμίζουμε ότι οι δύο ομάδες έχουν 12 βαθμούς στη σκυτάλη του πρωταθλήματος και το αποτέλεσμα θα δώσει βαθμολογική διαφορά στο νικητή.

Ακολουθούν οι ΑΕΚ (24/10, 16:00 μ.μ), Ιωνικός (1/11, 19:30 μ.μ), Άρης (7/11, 17:15 μ.μ), ΟΦΗ (20/11, 15:00 μ.μ) και Ολυμπιακός (28/11, 15:00 μ.μ). Σε διάστημα ενός μήνα θα αντιμετωπίσει τους “μεγάλους” του πρωταθλήματος και τα αμυντικά προβλήματα πρέπει να λυθούν. Είναι δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες ομάδες θα εκμεταλλευτούν τις αδράνειες για να σκοράρουν γκολ.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου μετά την απομάκρυνση του Άνχελ Λόπεθ, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά επέλεξαν τον Γκιγιέρμο Αμπασκάλ. Προπονητές με ισπανική αγωνιστική προσέγγιση, καθώς ο διοικητικός ηγέτης, Αχιλλέας Μπέος έχει ξεκαθαρίσει ότι ξεχωρίζει αυτό το είδος ποδοσφαίρου. Παρ’ όλα αυτά οι δύο τεχνικοί έχουν διαφορετική προσέγγιση. Ο Άνχελ Λόπεθ προτιμούσε ποδόσφαιρο με πιο αμυντικογενή στοιχεία και αντεπιθέσεις. Αντίθετα ο Αμπασκάλ επιλέγει κυρίως επιθετικό ποδόσφαιρο, παιχνίδι με κατοχή της μπάλας και γρήγορη ταχύτητα στο χώρο.

Ο Βόλος έχει θέσει τον πήχη ψηλά για την τρέχουσα σεζόν και είναι σίγουρο ότι αν συνεχίσει σ’ αυτό το ρυθμό θα φτάσει στο δικό του ταβάνι, αρκεί να λύσει τα αμυντικά θέματα που αντιμετωπίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα