Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2: Άνετη πρόκριση και έρχεται ο ΠΑΟΚ! (vids)

0-

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησε 0-2 του Βόλου και στο Πανθεσσαλικό, μετά το 3-0 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σκόρερ ο Τσέριν στο 40′ και ο Σπόραρ στο 80′. Οι “πράσινοι” θα συναντήσουν σε τρία διαδοχικά ματς τον ΠΑΟΚ, καθώς στα ματς κυπέλλου (17-24/01) παρεμβάλλεται αυτό για τη

Super League (22/01).

Πως ξεκίνησαν

Ο Κώστας Μπράτσος λίγες ημέρες μετά την ήττα 0-4 απ’ τον Ολυμπιακό στο ίδιο στάδιο, παρέταξε τον Βόλο με τον Κότνικ κάτω απ΄τα δοκάρια, στο κέντρο της άμυνας βρέθηκαν οι Σελής και Ασλανίδης, ενώ δεξιά και αριστερά στα άκρα ξεκίνησαν οι Ουές και Τάχατος. Αμυντικά χαφ ήταν οι Καρτάλης και Μεταξάς, ενώ μπροστά τους βρέθηκαν οι Τσιρίνος, Γκάτζι και Μεζκίντα, πίσω απ’ τον προωθημένο Κούτσια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς οδήγησε την ομάδα στον Βόλο, μετά την ήττα στο ντέμρπι της 17ης αγωνιστικής απ’ την ΑΕΚ στη Νέα Φειλαδέλφια (1-0). Ο Λοντίγκιν υπερασπίστηκε την εστία, στην άμυνα παρατάχθηκαν από δεξιά προς τ’ αριστερά οι Βαγιαννίδης, Πούγγουρας, Σάρλια και Πούχατς. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής συμπληρώθηκε απ’ τους Πέρεζ, Τσέριν και Τσοκάι, ενώ προωθημένοι έπαιξαν οι Σάντσες, Ιωαννίδης και Βέρμπιτς.

Χαμηλοί τόνοι, “αφεντικό” ο Παναθηναϊκός

Το ματς δεν είχε υψηλό ρυθμό στο ξεκίνημα του και ο Παναθηναϊκός εύκολα ανέλαβε ρόλο “αφεντικού” στην αναμέτρηση. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Στο ημίωρο ο Πούχατς δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 40′ ήρθε το 0-1 για τον Παναθηναϊκό με τον Άνταμ Τσέριν. Ο Ιωαννίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Βόλου και αφού απέφυγε τον Κότνικ, προτίμησε να πασάρει για να σιγουρέψει το γκολ και ο Τσέριν σούταρε σε πρώτο χρόνο για το 0-1! Ήταν το 21ο ματς του Τσέριν με τους “πράσινους”, έχοντας φτάσει στα τρία γκολ, όλα επί του Βόλου!

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου οι Βολιώτες κέρδισαν πέναλτι όταν ο Πούχατς ανέτρεψε τον Τάχατο με τον Αγγελάκη να δείχνει την άσπρη βούλα. Μέσω του VAR ανακλήθηκε η αρχική απόφαση. Ήταν φάουλ για τον Βόλο, καθώς η παράβαση πραγματοποιήθηκε εκτός περιοχής.

Δεν κινδύνευσε ο Παναθηναϊκός, “άνετο” 0-2!

Ο Παναθηναϊκός απλά διαχειρίστηκε το σκορ του πρώτου μέρους, χωρίς να κινδυνεύσει. Στο 57΄ο Ιωαννίδης έκανε ωραία ενέργεια και πάσαρε στον Βαγιαννίδη ο οποίος έκανε το γύρισμα. O Κότνικ μπλόκαρε την μπάλα. Ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αλλαγές και δοκιμές απ’ το 64′ και μετά. Ο Σπόραρ πέρασε στη θέση του Πέρεζ και ο Μπερνάρ αντί του Βέρμπιτς. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για τα εναπομείναντα λεπτά με δύο επιθετικούς, με Σπόραρ και Ιωαννίδη να συνεργάζονται στην κορυφή.

Στο 68′ ο Μπερνάρ έβγαλε ωραία διαγώνια μπαλιά για τον Σπόραρ και εκείνος τελείωσε τη φάση μέσα απ΄την περιοχη με δυνατό σουτ. Η μπάλα πέρασε άουτ. στΟ 75′ Ο Πούχατς αποχώρησε για να πάρει τη θέση του ο Παλάσιος. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπερνάρ πάσαρε στον Σπόραρ, εκείνος γύρισε στον Παλάσιος που όμως έκανε το σουτ πάνω στους αμυντικούς του Βόλου. Το 0-2 ήρθε στο 80ο λεπτό. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στο δεύτερο, όπου καραδοκούσε ο Σπόραρ για να γράψει το 0-2!

Keywords
Τυχαία Θέματα