Βόλος – Ολυμπιακός 0-1: Απόδραση με Βαλμπου-ένα γκολ! (vids)

Ο Βόλος δυσκόλεψε παραδοσιακά τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό, ωστόσο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρήκε τον τρόπο να αποδράσει με τρίποντο στην 24η αγωνιστική της Super League, χάρη στο γκολ του Ματιέ Βαλμπουενά στο 81ο λεπτό. “Χρυσή” αλλαγή ο Γάλλος, δοκάρι είχε ο Αγκιμπού Καμαρά στο 27′. Ο Γάλλος

μέσος είχε κρίνει και το ματς του πρώτου γύρου στο Φάληρο με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Σε διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Βόλος. Οι ένδεκα του Κώστα Μπράτσου ήταν οι εξής: Κλέιμαν, Άλχο, Γκουλέν, Ρομέρο, Φεράρι – Νίνης, Τσοκάνης – Φερνάντες, Σοάρες, Ρεγκάτεν – Φαν Βεέρτ.

Τέταρτη φορά που ξεκινούν ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο φέτος οι Ουσεϊνού Μπα και Παπέ Σισέ. Οι προηγούμενες ήταν με Απόλλωνα (Μ. 4-1), Βόλο (Μ. 2-1) και ΟΦΗ (Ε. 1-3). Σε όλα τα ματς ο Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ. #olympiacos #olympiacosfc #vololy https://t.co/otbv6avYj7

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) February 20, 2022

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε για το ματς με τον Βόλο την ακόλουθη ενδεκάδα σε διάταξη 4-2-3-1. Ο Βατσλίκ βρέθηκε κάτω απ’ τα δοκάρια, στην άμυνα οι Λάλα, Μπα, Σισέ και Ρεαμπτσιούκ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μ. Καμαρά και Μπουχαλάκης, μπροστά τους ξεκίνησαν οι Μασούρας, Καρβάλιο και Α. Καμαρά ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Ελ Αραμπί.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του απ’ το πρώτο λεπτό στο ματς, αλλά χωρίς ουσία. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 10′. Ο Ελ Αραμπί κατέβασε την μπάλα και την έδωσε στον Μασούρα, έκείνος έστρωσε για τον Καρβάλιο, ο οποίος έψαξε εντυπωσιακό γκολ με το εξωτερικό έξω απ’ την περιοχή. Η μπαλα πέρασε άουτ.

ΒΓΗΚΕ ΑΠ’ ΤΟ “ΚΑΒΟΥΚΙ” Ο ΒΟΛΟΣ

Αφού πέρασαν τα πρώτα λεπτά και ο Βόλος άντεξε, η ομάδα του Κώστα Μπράτσου προσπάθησε να δείξει επιθετικό παλμό. Στο 21′ ο Φαν Βεέρτ με τον Ρεγκατέν συνεργάστηκαν και δημιούργησαν ευκαιρία για τους Βολιώτες. Ο Ρεγκατέν κέρδισε τον Σισέ στην κόντρα και από πλάγια και αριστερά εντός περιοχής πάσαρε παράλληλα για τον Φαν Βέερτ, αλλά ο Βατσλίκ επενέβη. Τρία λεπτά αργότερα οι Βολιώτες απείλησαν σε φάση “καρμπόν”. Ο Φερνάντες πάσαρε από αριστερά της περιοχής του Ολυμπιακού για τον Φαν Βέερτ, αλλά ο Βατσλίκ ήταν στην κατάλληλη θέση για να κόψει και πάλι!

ΕΠΙΑΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΣΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ Ο ΑΓΚΙΜΠΟΥ

Ο Αγκιμπού έχει πλέον 3 δοκάρια, όσα και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Δεύτερος με 2 δοκάρια είναι ο Μαντί Καμαρά.#olympiacos #olympiacosfc #vololy https://t.co/YwlwSDfP7P

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) February 20, 2022

Στο 27′ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου με το δοκάρι του Αγκιμπού Καμαρά. Ο 20χρονος μέσος έφυγε ταχύτατα στην κόντρα μετά από κλέψιμο και πάσα του Ελ Αραμπί. Η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν και στην επαναφορά ο Μασούρας απέτυχε να στείλει την μπάλα στον στόχο! Ο Καμαρά έφτασε τα τρία δοκάρια και μαζί με τον Ελ Αραμπί έχουν τα περισσότερα για τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Στο ημίωρο ο Βόλος ζήτησε πέναλτι. Ο Νίνης έπεσε στο έδαφος αφού τσίμπησε την μπάλα προ του Σισέ. “Παίζετε” έδειξε ο διαιτητής. O Ολυμπιακός απείλησε με παιχνίδια απ’ τα πλάγια στο 32′. Ο Λαλά έβγαλε ωραία σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Μπουχαλάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κλέιμαν. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους.

ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους προχώρησε στην πρώτη αλλαγή. Ο Ονιεκούρου μπήκε στο ματς αντί του Μασούρα. Ο Βόλος στο 60′ έχασε σημαντική ευκαιρία. Ο Ρομέρο έπιασε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Νίνη από αριστερά, η μπάλα μια ανάσα απ’ το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ! Τρία λεπτά αργότερα εκτός παχνιδιού πέρασαν οι Μπουχαλάκης και Καρβάλιο έξω, μέσα ο Εμβιλά με τον Βαλμπουενά.

ΠΙΕΣΗ ΑΠ’ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Η παρουσία του Ματιέ Βαλμπουενά αυξησε την πίεση, ενώ ανέβηκε και η ενέργεια του Μαντί Καμαρά. Ο μέσος απ’ τη Γουινέα είχε καλό σουτ στο 69′, ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ. Στο 71′ ο Τσοκάνης αποχωρησε εξαιτίας τραυματισμού και ο Κορέα πήρε τη θέση του. Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή μετά από ωραία κούρσα και σέντρα του Ρέαμπτσιουκ από αριστερά, ο Ονιεκούρου με έξυπνη σκαστή κεφαλιά έστρωσε στον Βαλμπουενά. Ο Γάλλος σούταρε, αλλά ο Κλέιμαν ήταν σε ετοιμότητα! Στο 73′ ο Σισέ δοκίμασε το πόδι του έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα πέρασε εκτός στόχου.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο 77′ ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς Τικίνιο και Βρουσάι, αντί Αγκιμπού και Λαλά για να ολοκληρώσει το ματς με διάταξη 4-4-2. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε στο πολύτιμο γκολ της νίκης. Ο Τικίνιο πάλεψε για μια “καμένη” μπαλιά και αφού εκτόπισε τον Σέλη, πάσαρε για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Βαλμπουενά και εκείνος με ωραίο σουτ έγραψε το 0-1! Ήταν το τρίτο γκολ στη σεζόν για τον Γάλλο.

Συνήθως ο Βαλμπουενά κερνάει και πίνει ο Ελ Αραμπί. Σήμερα έγινε το αντίθετο. #olympiacos #olympiacosfc #vololy

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) February 20, 2022

Στο 87′ ο Βόλος έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μπερτόλο σέντραρε από αριστερά, έπιασε κεφαλιά ο Φαν Βέερτ μπροστά απ’ τον Βάτσλικ, η μπάλα πέρασε άουτ! Στην εκπνοή ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες με τον Τικίνιο και τον Εμβιλά για δεύτερο γκολ, ωστόσο κανένα σουτ δεν κατέληξε στην εστία του Κλέιμαν.

Ο @MathieuVal8 σκόραρε σε ανοικτό γήπεδο για τον Ολυμπιακό μόλις για τρίτη φορά σε όλες τις διοργανώσεις. Συνολικά έχει 14 γκολ. Τα υπόλοιπα 11 τερματα απ΄το 2019 μέχρι σήμερα είναι από πέναλτι ή φάουλ.#olympiacos #olympiacosfc #vololy

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) February 20, 2022

Βόλος: Κλέιμαν – Άλχο, Γκουλέν, Ρομέρο, Φεράρι – Νίνης (46′ Μπαρτόλο), Τσοκάνης (71′ Κορέα)- Φερνάντες, Σοάρες, Ρεγκατέν (80′ Σιέλης)- Φαν Βέερτ

Ολυμπιακός: Βατσλίκ – Λαλά (77′ Βρουσάι), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Μπουχαλάκης (63′ Εμβιλά), Μ. Καμαρά – Μασούρας (46′ Ονιεκούρου), Καρβάλιο (63′ Βαλμπουενά), Α. Καμαρά (77′ Τικίνιο)- Ελ Αραμπί.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα