Βόλος – Ιωνικός 1-1 : Δίκαιη μοιρασιά σε ματς σαν.. ρουλέτα! (hls)

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε στο Πανθεσσαλικό το παιχνίδι του Βόλου με τον Ιωνικό. Το σκορ άνοιξε ο Ορόζ στο 40′ ενώ για τους φιλοξενούμενους ισοφάρισε στο 71ο λεπτό ο Μάντζης.

Το παιχνίδι ήταν κατά διαστήματα γρήγορο και σαφώς ενδιαφέρον με τους φιλοξενούμενους να παίζουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικά δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για κάτι καλύτερη στην οικονομία του αγώνα..

Χωρίς τον πρώτο του σκόρερ τους Ολλανδό Φαν Φέερτ ξεκίνησε ο Βόλος σε σχήμα 4-2-3-1
Ο Παπαδόπουλος κάτω από την εστία. Στην άμυνα οι Άλχο,

Ρίνερ, Γκουλέν, Φεράρι. Μπροστά τους οι Τσοκάνης, Μπαριέντος και οι Φερνάντες, Μπαρτόλο, Ρεγκαντέν πίσω από τον Όροζ.
Ο Σπανός, θέλοντας να αποφύγει τις παθογένειες παρέταξε τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες και Βαλεριάνο μπροστά από τον τερματοφύλακα Χουτετσιώτη.
Οι Ντάλσιο, Πλατέλας και Κάνιας στη μεσαία γραμμή με τους Άσμαν, Λένις να πλαισιώνουν τον Μάντζη στη γραμμή κρούσης

Πολύ πιο ζωηρά μπήκε στο γήπεδο ο Ιωνικός, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει κατά κάποιο τρόπο μια ούτως ή άλλως επιθετικογενή ομάδα, όπως είναι ο Βόλος.
Στο 6’ ο Συμεών Παπαδόπουλος απέκρουσε σουτ του Λένις και στο 11’ στάθηκε τυχερός καθώς σε μια εμπνευσμένη ενέργεια του Μάντζη η μπάλα, έπειτα από «λόμπα» 30 μέτρων, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων αναγκάστηκε στο 23’ να ξεδιπλώσει το ταλέντο του αποκρούοντας δύσκολα το σουτ του Μύγα.
Μετά το 25λεπτο άρχισε να «ενεργοποιεί» το ταλέντο των μεσοπεθετικών της η ομάδα της Μαγνησίας κι αυτό μετά το πρώτο ημίωρο άρχισε να βγάζει ουσία.
Στο 31’ ο Χουτετσιώτης απέκρουσε σουτ του Φερνάντες. Στο 37’ ο Μπαρτόλο έδωσε στον Ορόζ αλλά και πάλι ήταν αποτελεσματική η επέμβαση του Χουτετσιώτη ενώ τρία λεπτά αργότερα οι ίδιοι πρωταγωνιστές έβγαλαν ουσία.
Ο Μπαρτόλο σέρβιρε και ο συμπατριώτης του, Όρος ακολούθησε το ρυθμό στο Αργεντίνικο ταγκό, και με πλασέ έκανε το 1-0!
Η συνέχεια πάντως ανήκε σε έναν μεγαλύτερο βαθμό στην φιλοξενούμενη ομάδα η οποία μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να μην φύγει με άδεια χέρια από την Μαγνησία.
Οι Μάντζης και Άοσμαν δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές δοκιμάζοντας τις αξίες του 21χρονου τερματοφύλακα του Βόλου.
Αυτός όμως σαν να… «προδόθηκε» από την απειρία του στο 71ο λεπτό, κι ας μην λησμονούμε πως βρέθηκε κάτω από την εστία ελέω των αδυναμιών των Κότνικ και Κλέϊμαν να υπερασπιστούν τα γκολπόστ καθώς σε ένα «γέμισμα» από την άμυνα του Ιωνικού, έχασε τη μπάλα και εκεί πετάχτηκε ο εξαιρετικός και αποδεδειγμένα – από την φάση του 11ου λεπτού – Μάντζης και με ένα δύσκολο πλασέ έκανε το 1-1.
Το φινάλε ήταν συναρπαστικό με τις δύο ομάδες να χάνουν από μια μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν!
Στο 85’ ο Μπαριέντος εφόρμησε και σημάδεψε με σουτ το κάθετο δοκάρι και στις καθυστερήσεις, πάλι ο Μάντζης προσπάθησε να ανακατέψει την άμυνα του Βόλου αλλά το γύρισμά του απομακρύνθηκε έγκαιρα από τους αμυντικούς.
Σημαντικός ο πόντος για την ομάδα της Νεάπολης που με λίγη τύχη θα μπορούσε να είναι κάτι καλύτερο!
Δεν άξιζε κάτι παραπάνω ο Βόλος αλλά μπορεί να τα έχει με την ατυχία του για τη φάση του 71ου λεπτού.
Και μάλλον, «ζήσαν αυτοί καλά», παίρνοντας από έναν βαθμό..

Βόλος (Κ. Μπράτσος):
Παπαδόπουλος, Άλχο, Ρίνερ (91’ Νίνης), Γκουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Ρεγκατέν (79’ Κορέα), Ορόζ (70’ Σοάρες), Φερνάντες, Μπαρτόλο (79’ Ροσέρο).
Ιωνικός (Δημ. Σπανός) :
Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας (57’ Ματσούκας), Σάντσες, Ντάλσιο, Πλατέλλας (86’ Ρομάο), Κάνιας, Λένις (93’ Μάναλης), Άοσμαν (86’ Κιάκος), Μάντζης (93’ Βαφέας).

Keywords
Τυχαία Θέματα