Βόλος - Απόλλων 2-0: Ελπίδα play off !

Βόλος - Απόλλων 2-0: Ελπίδα play off !ntzouaniΚυρ, 02/21/2021 - 16:53

 

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό, επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με γκολ των Δουβίκα και Ριένστρα. Η ομάδα της Μαγνησίας πήρε το "τρίποντο", μείωσε την απόσταση από τον έκτο Αστέρα Τρίπολης στους οκτώ βαθμούς και διατήρησε ελπίδες συμμετοχής στα play

off του ελληνικού πρωταθλήματος. Δεύτερη συνεχόμενη ήττα της "Ελαφράς Ταξιαρχίας". 

Στο γήπεδο βρέθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν'τ Σχιπ και "τσέκαρε" τον Δουβίκα, ο οποίος σημείωσε το ένατο εφετινό του τέρμα. 

Τα πλάνα των προπονητών

Σε σχηματισμό 1-4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του Βόλου ο Άνχελ Λόπες. Ο Κλέιμαν υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων, στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Φερέρα, Γκρίλο, Μήτογλου και Ριένστρα, κεντρικά χαφ ήταν οι Τσοκάνης και Νίνης, ενώ στη μεσοεπιθετική τριάδα βρέθηκαν οι Μαρτίνες, Μπαρτόλο, Περέα και στην κορυφή ο Δουβίκας. 

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε σχηματισμό 1-3-4-2 με τον Βέρχουλστ στη θέση του τερματοφύλακα και τους Μπρούτσιτς, Λισγάρα και Ντομίνγκες στην αμυντική τριάδα. Στα άκρα βρέθηκαν οι Χουχούμης και Μπαξεβανίδης, αμυντικά χαφ ήταν οι Φατιόν και Κολ, ενώ στην τριάδα της επίθεσης έπαιξαν οι Μπεντινέλι, Τσιλούλης και Ιωαννίδης. 

O...νόμος του Δουβίκα

Καλός ρυθμός και ανοιχτό ποδόσφαιρο στο Πανθεσσαλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης να φτάνει κοντά στο γκολ στο πέμπτο λεπτό. Ο Ιωαννίδης πρόλαβε την άστοχη έξοδο του Κλέιμαν και γύρισε τη μπάλα, ο Χουχούμης έκανε το σουτ και αστόχησε, ενώ ούτε ο Κολ με το μακρινό του σουτ στο 14' κατάφερε να απειλήσει τον τερματοφύλακα του Βόλου. 

Άστοχο ήταν το σουτ του δραστήριου Νίνη στο 15ο λεπτό, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Μπαρτόλο έκανε την ατομική προσπάθεια, ωστόσο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Βέρχουλστ. 

Ο Κλέιμαν μπλόκαρε το σουτ του Τσιλούλη στο 17' και στο 22΄ οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Περέα μετά από αμυντική αδράνεια της "Ελαφράς Ταξιαρχίας". 

Ο Απόλλων "απάντησε" στο 28' όταν ο Μπεντινέλι έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έκανε την ατομική προσπάθεια και το σουτ, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 33ο λεπτό, ο Μπαξεβανίδης ανέτρεψε τον Μπαρτόλο στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Δουβίκας ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 1-0 στο 34ο λεπτό, σημειώνοντας το ένατο τέρμα του στο πρωτάθλημα υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Τζον Φαν'τ Σχιπ. 

Μετά από σέντρα που έγινε από τη δεξιά πλευρά, ο Νίνης έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε το σουτ από καλή θέση στο 44ο λεπτό, ωστόσο δεν μπόρεσε να σημειώσει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Βολιώτικη υπεροχή

Με το πόδι... πατημένο στο γκάζι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος. Στο 47' ο Μπαριέντος έκανε το σουτ και ο Βέρχουλστ μπλόκαρε, ενώ στο 52' η ομάδα της Μαγνησίας έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου γκολ. Ο Ριένστρα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη του Απόλλωνα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Βέρχουλστ.

Το σουτ του Τσιλούλη στο 53' "εξουδετερώθηκε" από τον Κλέιμαν, ο Βέρχουλστ μπλόκαρε τη μπάλα στο 54΄μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια του Μπαριέντος και στο 56' οι γηπεδούχοι "άγγιξαν" και τρίτο τέρμα, ωστόσο ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα κατάφερε να διώξει τη μπάλα μετά το αδύναμο πλασέ του Δουβίκα. 

Ο Σάντος έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τη δεξιά πλευρά, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει και ο Απόλλων απείλησε στο 64' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φερνάντεζ, με τον Κλέιμαν να διώχνει εντυπωσιακά τη μπάλα. 

Καλή η εκτέλεση φάουλ του Μπαρτόλο στο 68', αλλά άστοχη. Σημαντική ευκαιρία για τον Απόλλωνα στο 74' με πλασέ του Μουνιέ και επέμβαση του Κλέιμαν, ενώ στο 84'σε κόντρα επίθεση του Βόλου με τον Σάντος, έγινε η πάσα στον κενό χώρο στον Μπαρτόλο και το πλασέ του τελευταίου ήταν άστοχο για λίγα εκατοστά.

Βόλος - Απόλλων Σμύρνης 2-0

Σκόρερ: 34' Δουβίκας, 52' Ριένστρα
Κίτρινες κάρτες: 27' Περέα, 30' Μήτογλου - 29' Μπαξεβανίδης, 76' Ντάουντα, 79' Μπεντινέλι
Κόκκινη κάρτα: -

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος 
Βοηθοί διαιτητές: Αθανάσιος Κόλλιας, Μιχαήλ Παπαδάκης
4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

Βόλος (Α. Λόπες): Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης, Δουβίκας, Μπαρτόλο (85' Σάντσες), Νίνης (65' Τέκιο), Μαρτίνες (46' Μπαριέντος), Περέα (57' Σάντος)

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος): Βερχουλστ, Μπρούτσιτς (46' Ντάουντα), Χουχούμης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (72' Καλισίρ), Κολ, Ιωαννίδης (59' Φερνάντεζ), Μπεντινέλι, Τσιλούλης (72' Μουνιέ), Φατιόν (59' Λαγός).

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Απόλλων Σμύρνης - Ποδόσφαιρο Βόλος - Ποδόσφαιρο Off Off ntzouani Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Απόλλων Σμύρνης ΕΛΛΑΔΑ Σημαντική νίκη πέτυχε ο Βόλος στο Πανθεσσαλικό, επικρατώντας 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με γκολ των Δουβίκα και Ριένστρα. Article publish on Κυρ, 02/21/2021 - 16:53 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα