Βίρτους-Τριέστε 94-79: Ασταμάτητη με Μπελινέλι (hls)

Αήττητη και δια χειρός Μάρκο Μπελινέλι, συνέχισε η Βίρτους Μπολόνια στην 4η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος μπάσκετ, επικρατώντας της Τριέστε (94-79), η οποία γνώρισε την δεύτερη ήττα της. Οι περσινοί πρωταθλητές Ιταλίας επέβαλλαν τον ρυθμό τους στο πρώτο ημίχρονο, σκόραραν 35 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και έφτασαν τους 57 στο τέλος του α’ ημιχρόνου, ενώ έχασαν το επιμέρους σκορ στο 3ο δεκάλεπτο (14-20), χωρίς όμως να απωλέσουν την ψυχραιμία τους, στην…. αναιμική αντεπίθεση της Τριέστε.

Μόνο ο Άντριαν Μπάνκς έδειξε ότι πίστευε στην ολική ανατροπή του σκορ,

αλλά δεν είχε την απαραίτητη συνεισφορά από τους συμπαίκτες του, καθώς ο Αμερικάνος σημείωσε 21 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής. Η Βίρτους είχε «φύλακα-άγγελο» τον Μπελινέλι, με την χαρακτηριστική άνεση στο στυλ παιχνιδιού του.

Πέτυχε 11 πόντους στο α’ δεκάλεπτο, είχε συνολικά 5/8 τρίποντα και ήταν έτοιμος να σταματήσει και τις τρείς απόπειρες της Τριέστε να προσπεράσει στο σκορ, όταν μείωσε μέχρι και τους 4 πόντους, ενώ έχανε μέχρι και με διαφορά 17 πόντων. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο “άνοιξε” το ροτέισον της Βίρτους, λόγω των τριών απόντων (Τεόντοσιτς, Ούντο, Αμπάς) και η διαφορά από την Τριέστε, ήρθε από τους παίκτες του πάγκου του. Αλιμπέγκοβιτς και Σάμσον πρόσφεραν 33 πόντους.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο χαμογέλασε και για έναν άλλο λόγο, καθώς ο Νίκο Μάνιον πάτησε παρκέ για πρώτη φορά φέτος.

Ο Ιταλός γκαρντ είχε μείνει εκτός δράσης από τις 5 Σεπτεμβρίου, γιατί είχα απωλέσει βάρος 20 κιλών, εξαιτίας της σαλμονέλας που προσβλήθηκε μετά την συμμετοχή της Ιταλίας στο Προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, στις αρχές του προηγούμενου Ιουλίου.

, διαταραχή που τον έκανε να χάσει σχεδόν 20 κιλά, πριν επιστρέψει στις επάλξεις. Για την ιστορία, αγωνίστηκε για 5′ με 5 πόντους (1/1 δίποντα, 1/1 τρίποντα)

«Έχει κάνει λίγες προπονήσεις, ήταν σε άσχημη κατάσταση και το να είναι στο παρκέ ξανά είναι απόλαυση. Χρειάζεται υπομονή» είπε ο προπονητής της Μπολόνια για τον παίκτη του.

Τα δεκάλεπτα: 35-29, 57-44, 73-66, 94-79

Η στατιστική

Keywords
Τυχαία Θέματα