Βίντα: Το «ελληνικό» παρελθόν! (vid+pic)

Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει και επίσημα την καριέρα του ο Ντομαγκόι Βίντα, όπως ανακοινώθηκε και τυπικά το μεσημέρι της Κυριακής (31/7). Ο νέος στόπερ της Ένωσης αναμένεται να ηγηθεί στην αμυντική γραμμή, κάτι το οποίο επιθυμεί ο Ματίας Αλμέιδα που έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη μεταγραφή του.

Ο 33χρονος θα μπει στις προπονήσεις από τη Δευτέρα (1/8), προκειμένου να είναι έτοιμος για την εκκίνηση του πρωταθλήματος! Αυτή θα είναι η πρώτη του παρουσία στη Super League

1, αλλά όχι και η παρθενική του συμμετοχή στα ελληνικά γήπεδα σε συλλογικό επίπεδο.

Πριν 12 χρόνια (21/10/2010) ο τότε 21χρονος άσσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν είχε βρεθεί στους ομίλους του Europa League με την τότε ομάδα του απέναντι στον Άρη. Ο Κροάτης είχε παίξει σε ολόκληρο το 90λεπτο του 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στους Κιτρινόμαυρους στο οποίο είχαν επικρατήσει 1-0 είχε μείνει στον πάγκο.

Ο νέος παίκτης της ΑΕΚ με τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν κόντρα στον Άρη και τον… Τόνι Κάλβο ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Η επόμενη παρουσία του στην Ελλάδα σε συλλογικό επίπεδο ήρθε μια 10ετία μετά και ήταν… πικρή! Ήταν 25 Αυγούστου το 2020 για τα προκριματικά του Champions League, όταν ως παίκτης της Μπεσίκτας βρέθηκε στην Τούμπα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που θα έκρινε την πρόκριση στον 3ο γύρο.

Λόγω του κορωνοϊού οι δύο ομάδες έπαιξαν ένα ματς, στο οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Βίντα έπαιξε σε όλο το 90λεπτο και δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον αποκλεισμό των Τούρκων. Το ματς είχε κριθεί στο πρώτο μισάωρο, αφού οι Θεσσαλονικείς είχαν προηγηθεί με 3-0, χάρις στα γκολ των Τζόλη (7′, 24′) και Πέλκα (30′). Για την ιστορία το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λάριν (37′).

Τέλος μετράει και τρεις εμφανίσεις απέναντι στην Ελλάδα με την Εθνική Κροατίας, με τις δύο εξ αυτών να έρχονται στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η πρώτη του έγινε στις 7 Οκτωβρίου το 2010 για τα προκριματικά του EURO, όταν η Γαλανόλευκη επικράτησε με 2-0 και ουσιαστικά «σφράγισε» την πρόκριση για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η άλλη ήρθε στη ρεβάνς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, στις 12 Νοεμβρίου του 2017, με το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα. Για την ιστορία οι Κροάτες είχαν πάρει την πρόκριση, καθώς είχαν κερδίσει 4-1 στην πρώτη αναμέτρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα