Βιλερμπάν-Ολυμπιακός 77-75: Το έκανε θρίλερ και το έχασε… (hls)

Είναι από τις ήττες που κανείς δεν θέλει να του τύχουν… Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Πέμπτης (15/12) ήταν κυρίαρχος στο Αστρομπάλ κόντρα στη Βιλερμπάν, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Euroleague, για πάνω από μισό παιχνίδι. Κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με είκοσι έναν πόντους διαφορά στο 6′:34” πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου κι όμως, κατάφερε να φύγει ηττημένος με σκορ 77-75 στο φινάλε…

Οι “ερυθρόλευκοι” έβαλαν πολύ

γερές βάσεις στο πρώτο ημίχρονο για να πάρουν την τρίτη σερί νίκη και να ανεβάσουν κι άλλο το ρεκόρ τους στη βαθμολογία της Euroleague. Ακόμη και μετά το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου έδειχναν ότι θα πάνε σε άνετη επικράτηση. Μέχρι που έχασαν την επαφή με το αντίπαλο καλάθι και χαλάρωσαν τόσο στην άμυνα, που η Βιλερμπάν όχι απλώς το πίστεψε, αλλά έφτασε να μπει στο παιχνίδι για τα καλά. Μέχρι που το γύρισε εντελώς και νίκησε…

Θυμηθείτε εδώ το match center της αναμέτρησης

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Τέλειο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι όπως έπρεπε. Με διάθεση και σιγουριά ότι θα επικρατήσει. Πράγματι, από το ξεκίνημα πήρε κεφάλι στο σκορ και βρέθηκε στο +7 (8-15) με τρίποντο του Κάνααν στο 5′:47” πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου, στο +10 (8-18) στο 5′:12” με νέο τρίποντο του Βεζένκοφ, αλλά και στο +13 (8-21) στο 4′:37” με βολή του Σλούκα από τεχνική ποινή στον Πάρκερ και καλάθι του Βεζένκοφ. Στο +13 ο Ολυμπιακός πήγε ξανά με τρίποντο του Κάνααν στο 3′:40” (11-24) κι όλα μοιάζανε ιδανικά, παρά το γεγονός ότι μια μικρή αντεπίθεση της Βιλερμπάν έριξε τη διαφορά στους δέκα πόντους (18-28 τελείωσε η πρώτη περίοδος).

Η… καταγραφή πόντων στην επίθεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με Γουόκαπ, Μπολομπόι και Σλούκα μπροστάρηδες και τον Λαρεντζάκη να συνεισφέρει, οι “ερυθρόλευκοι” σταδιακά ανέβασαν τη διαφορά στο +20 (22-42 στο 3′:30” πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου). Η Βιλερμπάν δεν είχε απαντήσεις στα ζητήματα που της έβαζε ο Ολυμπιακός, τόσο στην άμυνά της, όσο και στην επίθεσή της. Το ημίχρονο τελείωσε 31-47 και οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να κάνουν περίπατο…

Εφιαλτικό φινάλε

Η βασανιστική για τη Βιλερμπάν αιχμαλωσία από τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Στο 6′:34” πριν το τέλος, οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, +21 γι’ αυτούς, 33-54 το σκορ στο ταμπλό, με τρίποντο του Κάνααν. Η γαλλική… αντίσταση ξεκίνησε από εκεί και μετά και κράτησε όλη τη διάρκεια ως το φινάλε, που ήταν εφιαλτικό για τους φιλοξενούμενους.

Αρχικά, με σερί 11-0, η Βιλερμπάν κατέβασε τη διαφορά στους 10 πόντους (44-54, στο 3′:56”). Με Βεζένκοφ, Μπολομπόι και Κάνααν, ο Ολυμπιακός κρατήθηκε στο παιχνίδι και το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με διψήφια διαφορά υπέρ των “ερυθρόλευκων”, 50-61 (+11). Οι Γάλλοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Κάθε άλλο, μάλιστα!

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, έμοιαζαν από την αρχή αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν την αντεπίθεσή τους με νίκη. Ξεκίνησαν με τρίποντο του Ντιό (53-61, στο 9′:41”), έκαναν σερί 10-0 με αυτουργούς τους Λάιτι, Νουά και Κορτράιτ, φτάνοντας στον πόντο την διαφορά (60-61 στο 8′:03”) και το ματς ξεκίνησε από την αρχή. Μόνο που αυτή τη φορά, ο ενθουσιασμός ήταν στην πλευρά των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός, με Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη, Γουόκαπ, δεν άφησε τη Βιλερμπάν να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως, η γαλλική αντεπίθεση ήταν σφοδρή και συνεχόμενη, οπότε δεν άργησε να γίνει κι αυτό. Στο 1′:37” πριν το φινάλε ο Ντε Κολό έδωσε το πρώτο προβάδισμα στη Βιλερμπάν στο παιχνίδι, κάνοντας το 74-73. Ο Λαρεντζάκης στον αιφνιδιασμό στα 0′:27” πριν τη λήξη του ματς έδωσε το φιλί της ζωής στον Ολυμπιακό (74-75), όμως, αποδείχθηκε προσωρινό. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Νουά βρέθηκε ελεύθερος από πάσα του Ντε Κολό, ευστόχησε σε τρίποντο στο 0′:01” και έγραψε το 77-75, που ήταν και το τελικό σκορ.

Οι νικητές τελείωσαν με 52.4% στα τρίποντα, 19 ασίστ και 10 λάθη. Ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε 14 λάθη, εκ των οποίων τα περισσότερα στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά από αυτό το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός πήγε στο 9-5 κι έπεσε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της Euroleague. Η Βιλερμπάν πήγε στο 6-8 και είναι πλέον στην 13 θέση στον πίνακα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-28, 31-47, 50-61, 77-75

Δείτε εδώ τη στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα