«Βίαιος Θάνατος»: Η πρώτη ταινία του Μπερτολούτσι με σενάριο Παζολίνι

Το 1962 κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία ενός νεαρού σκηνοθέτη, ηλικίας μόλις 21 ετών. Πρόκειται για το «Βίαιος Θάνατος» (La Commare Secca) του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, βασισμένο σε σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Πρόκειται για ένα έργο πρωτόλειο, ενός χαρισματικού καλλιτέχνη το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και πάλι στην μεγάλη οθόνη, σήμερα Παρασκευή 3 Μαΐου, στο πλαίσιο της ρετροσπεκτίβας: «Μπερνάρντο Μπερτολούτσι:

Ο Τελευταίος Ονειροπόλος», όπου το Tvxs.gr είναι χορηγός επικοινωνίας.

Μια πόρνη βρίσκεται δολοφονημένη σ’ ένα πάρκο στην περιφέρεια της Ρώμης. Η αστυνομία ανακρίνει διάφορα άτομα που την είδαν για τελευταία φορά και τα οποία θεωρούνται ύποπτα για τον συγκεκριμένο φόνο. Όμως ο καθένας τους ξεχωριστά, δίνει τη δική του εκδοχή για τη μοιραία νύχτα.

Οι διηγήσεις των υπόπτων έχουν τον χαρακτήρα μιας σκυταλοδρομίας, καθώς επίσης δεν συμπίπτουν με την οπτική αφήγηση των ιστοριών τους, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα σύνθετο και χαοτικό παζλ της νύχτας του εγκλήματος.

Μίας μοιραίας νύχτας, η οποία φωτίζεται από πολλές διαφορετικές γωνίες. Τελικά, όταν το παζλ ολοκληρώνεται, μαζί με τον δολοφόνο αποκαλύπτεται και μια άθλια όσο και θλιβερή ατομική και κοινωνική πραγματικότητα.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα