Βάβαλης: "Πιο ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν"

Ο Άκης Βάβαλης πιστεύει ότι ο Άρης με τις κατάλληλες κινήσεις είναι σε θέση να πάει ακόμη καλύτερα την ερχόμενη σεζόν, καθώς αυτή που τελείωσε έβαλε τις βάσεις για κάτι τέτοιο. Ο στενός συνεργάτης του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της ομάδας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τετάρτη (15/5) σχολίασε όσα έγιναν την περίοδο που έφυγε, αλλά και το πλάνο της ερχόμενης.

Μιλώντας στο Yellow Radio,
κλήθηκε να κάνει ταμείο του για τη σεζόν που πέρασε. Απάντησε:"Είναι αρκετά πετυχημένη. Στόχος ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Ήταν ένα μελανό σημείο ο αποκλεισμός από το κύπελλο. Έπρεπε, όμως, να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα. Η ομάδα ήταν ανταγωνιστική κι ο κόσμος την απολάμβανε".
Για τα κομβικά σημεία της σεζόν τόνισε:"Αποφασίσαμε ότι πρέπει να θυσιάσουμε τον πρώτο 1,5 μήνα, όταν αναλάβαμε. Αυτό ξέραμε ότι θα είχε ένα κόστος. Το δεύτερο σημείο ήταν η επιλογή των παικτών. Θέλαμε προσεκτικές επιλογές. Το τρίτο ήταν τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Παίξαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο απέναντι σε αυτές τις ομάδες. Καθιερωθήκαμε στη συνείδηση του κόσμου. Αποδείξαμε ότι μπορεί η ομάδα να κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο".

Για την κατάσταση του Άρη, όταν ανέλαβε ο Σάββας Παντελίδης, ο Βάβαλης δήλωσε:"Δεν ήταν στο σημείο που θα θέλαμε η ομάδα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν".

Για τις προσθήκες του Ιανουαρίου:"Ο κ. Διαμαντόπουλος είχε την ευθύνη σε αυτό το κομμάτι. Τα παιδιά που ήρθαν μπήκαν αμέσως στην ομάδα και φάνηκε κατευθείαν η διαφορά".

Για τους παίκτες που χρειάζεται ο Άρης σε κάθε γραμμή τόνισε:"Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να χτίσουμε από την αρχή. Εξασφαλίσαμε γρήγορα το στόχο μας τη σεζόν που πέρασε και μπορέσαμε να κάνουμε ξεσκαρτάρισμα πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Είναι σχεδόν αδύνατον η ομάδα να έχει ολοκληρώσει μεταγραφές στις 18 Ιουνίου και να είναι όλοι έτοιμοι. Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν, όμως, θα γίνουν".

Για τα άκρα της ομάδας είπε:"Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να μπούμε σε λεπτομέρειες για τα άκρα της άμυνας και της επίθεσης. Τα παιδιά προσέφεραν το 100%. Όσο μεγαλώνουν οι υποχρεώσεις, χρειάζονται κάποιες καλές μεταγραφές".

Για τους Τόνσο και Γκάμα διευκρίνισε:"Ο Μάρτιν πιστεύω ότι θα είναι 100% έτοιμος. Ο Γκάμα είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Δεν πρέπει να βιαστούμε, γιατί αυτός ο τραυματισμός είναι δύσκολος. Θα του πάρει λίγο παραπάνω χρόνο. Είναι ένας τεράστιος παίκτης και περιμένουμε ότι θα μας βοηθήσει".

Για την σχέση του με τον Παντελίδη είπε:"Είναι μία συνεργασία σε επαγγελματικό, αλλά και φιλικό επίπεδο. Τέσσερα χρόνια συνεργαζόμαστε και είναι πολύ καλή συνεργασία".

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον Σάββα Παντελίδη, απάντησε:"Στο κομμάτι της δουλειάς είναι τελειομανής και άρρωστος με αυτό που κάνει. Είναι ευτυχισμένος και χαρούμενος με αυτό που κάνει. Το χαίρεται και το ζει".

Για το πώς βιώνει τον Άρη, είπε: "Είναι μία τεράστια ομάδα! Στην καθημερινότητα το ζεις αυτό το πράγμα. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Κερδίζει και τα παιδιά πηγαίνουν χαρούμενα σχολείο, οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι στη δουλειά τους".

Για το τρίπτυχο προπονητής-Διαμαντόπουλος- Καρυπίδης είπε:"Νομίζω ότι η σχέση είναι πολύ καλή. Η επιτυχία έχει πολλά παρακλάδια. Όσο καλύτερη είναι η συνεργασία, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα".

Για τους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν τόνισε:"Θα μπούμε γρήγορα στην Ευρώπη. Με το καινούριο σύστημα έχουν δυσκολέψει τα πράγματα. Πρέπει να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Από εκεί και πέρα πρέπει να δημιουργήσουμε ανταγωνιστική ομάδα, που να πάει όσο ψηλότερα μπορεί στο πρωτάθλημα. Για το κύπελλο θεωρώ ότι πρέπει να προχωρήσουμε πολύ".
Keywords
Τυχαία Θέματα