Βαθμολογία UEFA: Θα πρέπει να... σταυρώνουν τα δάχτυλά τους για νίκη του Ολυμπιακού

Βαθμολογία UEFA: Θα πρέπει να... σταυρώνουν τα δάχτυλά τους για νίκη του ΟλυμπιακούdstroumbΠαρ, 02/19/2021 - 09:31

Η παροιμία ένας "κούκος δεν φέρνει την άνοιξη" βρίσκει χώρο στην περίπτωση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας παλεύει μόνος του για να κρατήσει... ζωντανή την χώρα μας στη βαθμολογία της UEFA, αλλά δεν μας...

κάθονται και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.

Να σταυρώσουν τα δάχτυλά τους...

Μία βαθμολογία που μοιάζει με θηλιά στο λαιμό των ελληνικών ομάδων που έχουν ευρωπαϊκές βλέψεις καθώς καθορίζει την... καλοκαιρινή τους ταλαιπωρία, με δύσκολες κληρώσεις και αρκετούς γύρους ώστε να μπουν στους ομίλους. 

Θα μπορούσε να πει κανείς πως οι ελληνικές ομάδες που διεκδικούν ευρωπαϊκά εισιτήρια θα πρέπει να... σταυρώνουν τα δάχτυλά τους για να κερδίσει ο Ολυμπιακός και να προκριθεί αρχικά επι της PSV και γιατί όχι και να πάρει άλλη μία πρόκριση από την φάση των "16" σ' εκείνη των "8".

Η βραδιά... βομβαρδισμού με την PSV και οι... τρικλοποδιές 

Ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη νίκη επί της Αϊντχόφεν το βράδυ της Πέμπτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης με 4-2, όμως η χώρα μας δεν ευνοήθηκε από τα υπόλοιπα αποτελέσματα καθώς η νίκη της Γιουνγκ Μπόις επί της Μπάγερν Λεβερκούζεν και η ισοπαλία του Ερυθρού Αστέρα με τη Μίλαν μας κρατούν στη 18η θέση.

Η βαθμολογία που ενδιαφέρει την Ελλάδα

15η Κύπρος 27.750 (0/4)
16η Σερβία 26.500 (1/4)
17η Ελβετία 25.725 (1/4)
18η Ελλάδα 25.600 (1/5)
19η Κροατία 25.275 (1/5)
20η Τσεχία 25.200 (1/5)

Βέβαια, μία πιθανή πρόκριση του Ολυμπιακού μπορεί να φέρει ακόμα περισσότερους πόντους για την Ελλάδα κι αν η πρόκριση έρθει και με αποτέλεσμα τότε θα είναι ακόμα περισσότεροι. 

Για να έχει κανείς μία εικόνα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδωσαν στη χώρα μας 400 βαθμούς, αν πάρουν και αποτέλεσμα στην Ολλανδία (200β. η ισοπαλία, 400β. η νίκη), άρα και πρόκριση, η Ελλάδα θα μειώσει στη μία νίκη τη διαφορά της από τους Σέρβους και θα περιμένει το αποτέλεσμα της Γιανγκ Μπόις για να δει εάν θα περάσει τους Ελβετούς. 
Έξτρα πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η Κροατία και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία πήρε διπλό μέσα στο Κράσνονταρ και είναι το φαβορί για πρόκριση στους «16» του Europa League. Θυμίζω πως η Κροατία είναι 19η μόλις 325β. πίσω από την Ελλάδα, δηλαδή, μόλις μία νίκη διαφορά για να μας προσπεράσει. 

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει, όπως έγραψα και πιο πάνω οι Ελληνικές ομάδες με Ευρωπαϊκές βλέψεις να... σταυρώνουν τα δάχτυλά τους για να κερδίσει και να προκριθεί ο Ολυμπιακός, για να... βασανίζονται λιγότερο στις δικές τους Ευρωπαϊκές κληρώσεις και υποχρεώσεις το καλοκαίρι

Δείτε παρακάτω τι σημαίνει για κάθε χώρα η θέση που κατέχει στη βαθμολογία της UEFA

Η 15η θέση

Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

Ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 16η και η 17η θέση

Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Η 18η θέση και κάτω (μέχρι την 28η δεν αλλάζει κάτι)

Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League

Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

*Εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλισμένη θέση στο Champions League τότε το εισιτήριο πάει στην ομάδα που έχει τερματίσει ψηλότερα στην βαθμολογία.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Off Off dstroumb Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Οι ερυθρόλευκοι παλεύουν μόνοι τους να κρατήσουν "όρθια" την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA, αλλά δεν ευνοούν τα άλλα αποτελέσματα. Article publish on Παρ, 02/19/2021 - 09:31 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα