Βασίλης Σπανούλης: Βάζει τη... σημαία του στις κορυφές!

Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες στην ιστορία, όχι μόνο του Ελληνικού μπάσκετ, αλλά και του Ευρωπαϊκού. Συνώνυμο της δουλειάς, του εγωισμού και η απόλυτη προσωποποίηση της λέξης "ηγέτης". Καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά του άλλο και μπροστά του έχει μερικά ακόμη έτοιμα να υποταχτούν στο σπάνιο ταλέντο και στην θέλησή για να φτάσει στην κορυφή. Ο Βασίλης Σπανούλης είναι "Αυτοκράτορας" και όπως κάθε Αυτοκράτορας δεν σταματά να επεκτείνει την Αυτοκρατορία του.

Τα ρεκόρ εντός των συνόρων

Πριν από μία εβδομάδα ο κόσμος του Ολυμπιακού
στο ΣΕΦ, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, σηκώθηκε όρθιος για να αποθεώσει τον Έλληνα γκαρντ, όταν με την ασίστ στον Μπόγρη, συμπλήρωνε 2.145 ξεπερνώντας τον Δημήρη Διαμαντίδη. Πλέον ο Σπανούλης έχει 2.151 ασίστ και το Πρωτάθλημα μπροστά του να έχει πολύ δρόμο ώστε να φτιάξει ένα ρεκόρ που θα βγάλει... αράχνες.

Ο Σπανούλης δέχεται τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του

Πέρασαν μόλις 7 μέρες για να σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ. Αυτή τη φορά, ο Σπανούλης το κάνει μπροστά στο κοινό της Πάτρας. Ο Ολυμπιακός παίζει με τον Προμηθέα και ο Σπανούλης με σουτ τριών πόντων βάζει την... υπογραφή του σ' ένα ακόμη ρεκόρ. Φτάνει τα 627 εύστοχα τρίποντα, αφήνοντα και πάλι πίσω του τον Διαμαντίδη των 626 εύστοχων τριπόντων και κυνηγά πλέον τον Άγγελο Κορωνιό των 636. Ρεκόρ που μάλλον είναι θέμα χρόνου για να σπάσει.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι πλέον στα 37 του χρόνια, όμως έχει ένα ακόμη ρεκόρ που θα ήθελε να σπάσει, αυτό των περισσότερων συμμετοχών στο πρωτάθλημα.
Ο σούπερ σταρ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει 490 συμμετοχές, όσες και ο Γιώργος Καλαϊτζής και έχει μπροστά του τον Νίκο Μπουντούρη ο οποίος έχει 535 παρουσίες στα παρκέ της Basket League.

Η βολή με την οποία ο Βασίλης Σπανούλης έγινε 1ος σκόρερ της Basket League

Από πέρσι και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στις 13 Απριλίου, ο Βασίλης Σπανούλης φιγουράρει και στην πρώτη θέση των σκόρερς του Ελληνικού Πρωταθλήματος (Από καταβολής ΕΣΑΚΕ), αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Χατζή (5.200 πόντους)*.

Η βράβευση του Βασίλη Σπανούλη, ως πρώτου σκόρερ

"Αφεντικό" και στην Ευρώπη.

Στην Ευρωλίγκα ο Σπανούλης είναι πρώτος στις ασίστ αφού έχει κάνει κάποιον συμπαίκτη του χαρούμενο 1.379 φορές. Πίσω του ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Μίλος Τεόντοσιτς (1.126). Από τη γραμμή της... φιλανθρωπίας, ο Βασίλης Σπανούλης έχει ευστοχήσει σε 1.033 στις 1.314, όντας πρώτος, όπως και στα κερδισμένα φάουλ που έχει φτάσει τα 1.434.

"Διψάει" για νέα ρεκόρ

Είναι ξεκάθαρο πως ο Σπανούλης θέλει και μπορεί να βέλει το όνομά του δίπλα σε περισσότερα ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού κυνηγά τους Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Διαμαντίδη στον δείκτη αξιολόγησης-ranking έχοντας αυτή την στιγμή 3.759 μονάδες, με τον Ισπανό να έχει 3.890 και τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού 3.806. Ο μεγάλος στόχος του Σπανούλη είναι η πρώτη θέση και στους πόντους της Ευρωλίγκας. Ο "La bomba" είναι στους 4.152, με τον V-Span να βρίσκεται στους 3.951 πόντους.

Αναλυτικά η λίστα των ρεκόρ του Σπανούλη:

Basket League:

1ος σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα
1ος σε εύστοχα τρίποντα
1ος πασέρ στο ελληνικό πρωτάθλημα
6ος σε συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα

Ευρωλίγκα:

1ος πασέρ στην Euroleague
1ος σε βολές στην Euroleague
1ος σε κερδισμένα φάουλ στην Euroleague
3ος στον δείκτη αξιολόγησης στην Euroleague
3ος στα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην Euroleague
5ος σε σύνολο συμμετοχών στην Euroleague

*Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό μπάσκετ είναι ο Νίκος Γκάλης με 12.714 πόντους και δεύτερος ο Βασίλης Γκούμας με 11.030 πόντους.
Keywords
Τυχαία Θέματα