Βαλένθια: Στόχος η αναρρίχηση…

Η Βαλένθια έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στο ευρωπαϊκό μπασκετικό τοπίο, διαθέτοντας μια λαμπρή ιστορία που περιλαμβάνει τέσσερις κατακτήσεις στο EuroCup (2003, 2010, 2014, 2019) και σταθερά δυνατές εμφανίσεις στην EuroLeague.

Η ισπανική ομάδα την περσινή σεζόν έμεινε αρκετές θέσεις μακριά από την πρώτη οκτάδα και ρεαλιστικός της στόχος φέτος δεν μπορεί να είναι άλλος από το να πλησιάσει τις ομάδες που διεκδίκησαν

μέχρι το τέλος την παρουσία τους στα Playoffs της EuroLeague.

Η Βαλένθια ήταν ιδιαίτερα κινητική στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, καθώς ενισχύθηκε με επτά παίκτες. Ο Άλεξ Μουμπρού άλλαξε όλη τη γραμμή των ψηλών με τους Μπράντον Ντέιβις, Μπουμπακάρ Τουρέ και Ντάμιεν Ίνγκλις. Αντίθετα έχασε τον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, ο οποίος για 11 χρόνια προσέφερε τα μέγιστα προκειμένου οι Ισπανοί να εδραιωθούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ήρθαν: Ντάμιεν Ίνγκλις, Μπράντον Ντέιβις, Σέμι Οτζελέγε, Μπουμπακάρ Τουρέ, Κάσιους Ρόμπερτσον, Νέιτ Ρόβερς, Στέφαν ΓιόβιτςΈφυγαν: Κλέμεν Πρέπελιτς, Σαμ Βαν Ρόσομ, Τζόνα Ράντεμπο, Τζέιμς Γουέμπ, Κάιλ Αλεξάντερ, Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, Χασιέλ Ριβέρο, Σάνον ΈβανςΠαραμένουν: Τζάρεντ Χάρπερ, Κρις Τζόουνς, Τσάβι Λόπεθ-Αροστέγκι, Μάρτιν Χέρμανσον, Τζοσέπ Πουέρτο, Χάιμε Πραντίγια, Μίλαν Χιμένεθ, Βίκτορ Κλαβέρ

Υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής προπονητή Άλεξ Μουμπρού, η Βαλένθια επιδιώκει να εκτελέσει ένα στυλ παιχνιδιού που δίνει έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας, την αμυντική επιμονή και τα σουτ υψηλού ποσοστού. Οι οπαδοί της Βαλένθια, γνωστοί ως “Taronja” ή “Πορτοκαλί”, είναι από τους πιο παθιασμένους στην και θα συσπειρωθούν πίσω από την ομάδα τους και θα δημιουργήσουν μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που μπορεί να ωθήσει την ομάδα στη νίκη.

Οι προσδοκίες είναι υψηλές, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, αλλά η αποφασιστικότητα είναι ακλόνητη.

Keywords
Τυχαία Θέματα