ΒCL: Νέο σύστημα διεξαγωγής με ομίλους λιγότερων ομάδων και φάση των «16» με «play in» αντιγραφής του ΝΒΑ

Το νέο σύστημα διεξαγωγής του Champions Basketball League από την επόμενη περίοδο 2021-22, επικύρωσε το διοικητικό συμβούλιο της διοργάνωσης στην έκτη χρονιά της θέσπισης του και της λειτουργίας υπό την αιγίδα της FIBA.

Σκοπός του νέου συστήματος είναι η διατήρηση του ανταγωνισμού από την πρώτη φάση σ’ αυτή των «16» ομάδων, με την αλλαγή πρόκρισης και την διεξαγωγή play off, όπως εφαρμόστηκε για πρώτη

φορά στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ και στο «play in tournament», έμειναν εκτός τoυ πρώτου γύρου των play off, οι Λος Αντζελες Λέικερς και οι Γκόλντεν Στειτ Γουόριορς.

Στο νέο φορμάτ και στην κανονική περίοδο, θα συμμετέχουν συνολικά 32 ομάδες (το ελληνικό μπάσκετ εκπροσωπούν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και το νεοφώτιστο Λαύριο) οι οποίες θα χωριστούν σε οκτώ γκρουπ των τεσσάρων και όχι σε 4 ομίλους των 8 ομάδων, όπως ίσχυε μέχρι και στην περσινή σεζόν. Η πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου θα περνάει απευθείας στην φάση των “16” ενώ οι δεύτερες και τρίτες ομάδες του κάθε ομίλου θα τεθούν αντιμέτωπες στα «play-in».

Τα «play-in» θα είναι το κριτήριο πρόκρισης στην φάση των «16» με τις ομάδες των δεύτερων θέσεων να έχουν το πλεονέκτημα έδρας σε τρίτο αγώνα με τις ομάδες των τρίτων θέσεων και την πρόκριση να κρίνεται στις δυο νίκες.

Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων και οι δύο πρώτες ομάδες θα περάσουν στους οκτώ, όπως ίσχυε, ενώ στα προημιτελικά, τα τέσσερα ζευγάρια θα διεκδικήσουν την πρόκριση σε δυο νίκες (3 αγώνες) για το γνώριμο Final-4.

A new format will be implemented as of the sixth season of the #BasketballCL, debuting next October!

— Basketball Champions League (@BasketballCL) July 5, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα