Τζόκοβιτς: "Ξεκουράστηκα και είμαι έτοιμος να επιστρέψω"

Έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά το Γουίμπλετον είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μετά από ένα κακό 2017 για τον Σέρβο τενίστα, στο οποίο δεν πήρε κάποιον τίτλο και έπεσε απο το νο2 της κατάταξης στο νο12, ο Νόλε αποφάσισε να ξεκουραστεί πνευματικά και σωματικά για το υπόλοιπο της σεζόν και πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψε, αρχής γεννομένης από το τουρνουά του Άμπου Ντάμπι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ίδιου:

«Ανυπομονώ να επιστρέψω στους αγώνες. Είναι η πρώτη φορά που δεν παίζω σε τουρνουά
για 4,5 μήνες.

Για πρώτη φορά από τότε που άρχισα να παίζω επαγγελματικά, είχα τον χρόνο να χαλαρώσω πνευματικά και σωματικά, αλλά και να βρίσκομαι κοντά στη γυναίκα μου όταν γέννησε το δεύτερο παιδί μας. Είχα τον χρόνο να κάνω πολλά μακριά από το τένις και να ασχοληθώ με το ίδρυμά μου. Με εμπνέουν πολλά πράγματα εκτός από το τένις, όμως τώρα θα τα αφήσω όλα πάλι στην άκρη. Το τένις είναι κάτι που επέλεξα και δεν παραπονιέμαι γι' αυτό.

Μαθαίνω να έχω υπομονή, γιατί ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για τις ήττες είναι η ανυπομονησία. Η σεζόν αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και τελειώνει στις 20 Νοεμβρίου, οπότε δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε τίποτα άλλο. Είναι πολύ σημαντικό το να μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω και να έχεις την ευκαιρία να βλέπεις τα πράγματα με πιο καθαρό μυαλό. Έτσι, αντιλαμβάνεσαι τι χρειάζεται να κάνεις για να βελτιωθείς κι άλλο στο μέλλον».
Keywords
Τυχαία Θέματα