Τζόκοβιτς: "Οι Άλπεις έσωσαν την καριέρα μου!"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αμέσως μετά τη μεγάλη επιτυχία του στο US Open προχώρησε σε μια αποκάλυψη σχετικά με ένα ταξίδι στις Άλπεις, που τον έκανε να δει την καριέρα του με διαφορετικό μάτι.

O Σέρβος πριν τη συμμετοχή του στο φετινό Γούμπλεντον ταξίδεψε με τη σύζυγο του στο γαλλικό νότο και επισκέφτηκαν το όρος της Αγίας Βικτωρίας, ανεβαίνοντας στην κορυφή. Ήταν ένα ταξίδι που τον δυνάμωσε.

"Ήταν αρκετά ψηλά στην
κορυφή και η άποψη από εκεί ήταν μια ανάσα, ένα νέο κίνητρο. Σκέφτηκα το τένις και τα συναισθήματα που μου έχει χαρίσει. Ήταν όλα θετικά. Ένιωσα μια νέα δύναμη για το άθλημα. Είχα την ανάγκη να απομακρυνθώ και να αποσυνδεθώ από την καθημερινότητα. Από τότε τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά για μένα. Έπαιξα τελικό στο Κουίνς, κέρδισα στο Γούμπλεντον, στο Σινσινάτι και τώρα στο αμερικάνικο όπεν".

Το συγκεκριμένο όρος έχει αποτελέσει έμπνευση για τον Πωλ Σεζάν και το έργο του "Όρος της Αγίας Βικτωρίας". Όταν ρωτήθηκε αν περίμενε η χρονιά να έχει τέτοια εξέλιξη μετά το πολύ κακό ξεκίνημα της, πρόσθεσε:

"Έμαθα πολλά για τον εαυτό μου, έμαθα να είμαι υπομεντικός, που ποτέ δεν ήταν το δυνατό σημείο του παιχνιδιού μου. Αυτό το διάστημα με βοήθησε να καταλάβω πως στη ζωή χρειάζεται χρόνος για να έρθουν τα καλά πράγματα, χρειάζεται χρόνος για να τα χτίσεις και να παραμείνεις ισορροπημένος".
Keywords
Τυχαία Θέματα