Τζόκοβιτς και Μπάιλς τα βραβεία Λαουρέους (photo)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και η Σιμόν Μπάιλς, παρέλαβαν τα βραβεία των κορυφαίων αθλητών της χρονιάς!

Υποψήφιος στην κατηγορία για τον κορυφαίο αθλητή με αναπηρία ήταν και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, αλλά το βραβείο απονεμήθηκε στην Ενριέτα Φαρκάσοβα από την Σλοβακία .
Ο Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε το 2018 έχοντας κατακτήσει δύο γκραν σλαμ και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ η Αμερικανίδα Σιμόν Μπάιλς, κατέκτησε το χρυσό στο Ρίο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα
στη γυμναστική.

Ομάδα της χρονιάς αναδείχθηκε η Εθνική Γαλλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο υπό τις οδηγίες του Ντιντιέ Ντεσάν.

Το βραβείο του καλύτερου αθλητή στα extreme sports πήρε ο Κλίμ Κιμ στο σόουμπορντ ενώ το βραβείο του καλύτερου νέου αθλητή της χρονιάς απονεμήθηκε στην Ναόμι Οσάκα (τένις). Πρόσφατα η αθλήτρια από την Ιαπωνία κατέκτησε το Open της Μελβούρνης.

Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο μαραθώνιο, Ελιουντ Κιπτσόγκε (Κένυα), τιμήθηκε με το βραβείο του ξεχωριστού επιτεύγματος

Η κορυφαία σκιέρ όλων των εποχών, Λίντσει Βον, η οποία αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2019 λόγω τραυματισμών, πήρε το βραβείο του «ευ αγωνίζεσθαι», με τους παρευρισκόμενους να σηκώνονται όρθιοι και να καταχειροκροτούν την 35χρονη Αμερικανίδα, η οποία ξέσπασε σε κλάματα.

Η μεγαλύτερη επιστροφή της χρονιάς ήταν ο γκόλφερ Τάιγκερ Γουντς, ο οποίος τιμήθηκε με το αντίστοιχο βραβείο. Ο Αμερικανός μετά από πενταετή αποχή από το άθλημα, λόγω επέμβασης στην σπονδυλική του στήλη, κέρδισε τον πρώτο του τίτλο τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Ατλάντα (Tour Championship), αφήνοντας πίσω του τον κάτοχο του τίτλου Τζάστιν Ρόουζ. Αυτός ήταν ο 80ος τίτλος στο PGA για τον Αμερικανό.
Το βραβείο της κορυφαίας αθλητικής στιγμής της χρονιάς απονεμήθηκε στον 70χρονο Κινέζο ορειβάτη, Ξία Μπογιού, ο οποίος έχασε και τα δύο πόδια από το κρυολόγημα στο Έβερεστ πριν από περισσότερα από 40 χρόνια. Κατάφερε, όμως, στην πέμπτη του προσπάθεια να ανέβει στο ψηλότερο βουνό του κόσμου τον Μάιο του 2018.
Η 33χρονη Σλοβάκα Ενριέτα Φαρκάσοβα, εννέα φορές Παραολυμπιονίκης του σκι στην κατηγορία Β3, τιμήθηκε με το βραβείο του κορυφαίου αθλητή/τριας της χρονιάς με αναπηρία. Υποψήφιος στην ίδια κατηγορία ήταν και ο Παραολυμπιονίκης του Μπότσια, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.
Ο μακροβιότερος τεχνικός στα χρονικά της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, έλαβε το βραβείο «Lifetime Achievement» (επίτευξη ζωής).
Keywords
Τυχαία Θέματα