Τζόκοβιτς-gate: Μειώνονται οι πιθανότητες εισόδου, επιστολή διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Αυστραλίας!

Περισσότερες από έξι ώρες μετά την προσγείωση του στη Μελβούρνη, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει στο αερδορόμιο και ανακρίνεται από αξιωματούχους της υπηρεσίας συνόρων της Αυστραλίας σε δωμάτιο του αεροδρομίου. Παράλληλα επιθεωρούνται τα έγγραφα με τα οποία του επετράπη να αποκτήσει εξαίρεση από τον νόμο που θέλει κάθε συμμετέχοντα στο Αυστραλιανό Όπεν (και γενικά κάθε επισκέπτη στη χώρα) να είναι εμβολιασμένος. Σύμφωνα με τον τοπικό δημοσιογράφο Πολ Σακάλ τον οποίο επικαλείται το σερβικό mozzartsport, “όσο περισσότερο διαρκεί η διαδικασία, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες

να του επιτραπεί η είσοδος”.

Το ζήτημα έχει πάρει πλέον πολιτικές διαστάσεις. Η Σερβία έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Αυστραλίας, ο πρέσβης της οποίας προσκλήθηκε στο υπουργείο εξωτερικών. Την ίδια στιγμή ο πρέσβης της Σερβίας στην Κανμπέρα ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Νόλε από την προσωρινή κράτηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τζόκοβιτς, Νο.1 στον κόσμο, παραμένει σε απομόνωση σε ένα δωμάτιο του αεροδρομίου χωρίς να έχει τη δυνατότητα χρήσης κινητού τηλεφώνου ή επικοινωνίας με ανθρώπους του περιβάλλοντος του. Ο Σέρβος ταξίδεψε στη Μελβούρνη αφότου του δόθηκε εξαίρεση από τους διοργανωτές μετά από την επιθεώρηση των εγγράφων του από δύο ανεξάρτητες επιτροπές, διαδικασία που ακολουθήθηκε για 26 παρόμοιες αιτήσεις παικτών από τις οποίες μόνο λίγες έγιναν δεκτές. Παρόλα αυτά η θύελλα διαμαρτυριών που ξεσήκωσε η ανάρτηση του ίδιου του Τζόκοβιτς φαίνεται πως ανέτρεψε την κατάσταση, με τον ίδιο τον πρωθυπουργο της χώρας Σκότ Μόρισον να προειδοποιεί πως δεν θα υπάρξει ειδική μεταχείριση για κανέναν, προσθέτοντας πως αν ο Σέρβος δεν είναι ικανός να αποδείξει πως δικαιούται την ιατρική εξαίρεση θα πάρει “το πρώτο αεροπλάνο”.

Το θρίλερ συνεχίζεται, με την τελική απόφαση να αναμένεται εντός του επόμενο διώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα