Τζίμι Χέντριξ: Ο μαέστρος της ψυχεδελικής ροκ

Η μουσική του έχει επηρεάσει από τον punk rocker John Lydon των Sex Pistols, μέχρι τις indie μούσες του riot grrrrl κινήματος, Sleater Kinney. Το Rock 'n' Roll Hall of Fame τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν εκ των καλύτερων μουσικών όλων των εποχών'. Ποιος ήταν όμως ο κιθαρίστας των Jimi Hendrix

Experience και συνθέτης του ατμοσφαιρικού ''Purple Haze'';

Ο James Marshall "Jimi" Hendrix γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1942 στο Seattle των ΗΠΑ, από Αφροαμερικανούς γονείς με ινδιάνικες ρίζες. Στα 15 του χρόνια έμαθε να παίζει κιθάρα και, μετά από μια σύντομη θητεία στον Αμερικανικό στρατό ως αλεξιπτωτιστής, μετακόμισε στο Clarksville του Tennessee, όπου και ξεκίνησε να παίζει μουσική για τους Isley Brothers, τον Little Richards και τους Curtis Knight and the Squires.

Αντιμετωπίζοντας δυσκολία στο να επιβιώσει με το μισθό ενός R 'n' B μουσικού στην Αμερική, το 1966 μετακομίζει στην Αγγλία, όπου και τον ανακαλύπτει η Linda Keith, τότε σύντροφος του Keith Richards των Rolling Stones. Η Keith τον συστήνει στον πρώτο του μάνατζερ, το μπασίστα των Animals, Chas Chandler.

Βρείτε εδώ τα τραγούδια του

Ο Chandler τότε προσπαθούσε να αποχωρήσει από τη μπάντα του λόγω διαφωνιών μεταξύ των μελών και στόχος του ήταν να ακολουθήσει καριέρα μάνατζερ συγκροτημάτων. Έτσι, αντιλαμβανόμενος το ταλέντο του Hendrix, αφιερώνει όλο του το χρόνο στο να βρει μουσικούς για να τον πλαισιώσουν. Μετά από λίγο καιρό γεννιούνται οι Jimi Hendrix Experience.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα