Τσέλσι: Ο Τούχελ φέρνει αλλαγές

Τσέλσι: Ο Τούχελ φέρνει αλλαγέςsdimolitΤρί, 02/09/2021 - 11:11

Ο Τόμας Τούχελ έδωσε φρέσκο αέρα στο Στάμφορντ Μπριτζ και η Τσέλσι επέστρεψε ξανά στους δρόμους των επιτυχιών. Ο 47χρονος Γερμανός τεχνικός είναι αήττητος και οι Λονδρέζοι έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ (αυτογκόλ).

Ο Φρανκ Λάμπαρντ είναι και παραμένει θρύλος για τη Τσέλσι, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Ένας καλός παίκτης του

συλλόγου δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα εξελιχθεί και σε καλό προπονητή στο μέλλον. Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι με τον Λάμπαρντ, δεν του δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να δουλέψει με τους νέους παίκτες που προσγειώθηκαν στο Λονδίνο εν μέσω πανδημίας, και ήταν αρκετοί. Προσωπικές πανάκριβες μεταγραφές σε όλες τις θέσεις με τα χατίρια του Άγγλου τεχνικού να πραγματοποιούνται από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. 

Η σεζόν ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες, όμως το πράγμα χάλασε στα μέσα της διαδρομής. Η ομάδα άρχισε να δέχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο και η Τσέλσι ξαφνικά κατρακυλούσε στη βαθμολογία. Το πρωτάθλημα χάθηκε, αλλά για να μη χαθεί το τρένο της τετράδας, έπρεπε να αποχωρήσει ο Λάμπαρντ. Ο Ρώσος μεγιστάνας, απέδειξε πως η υπομονή του εξαντλείται γρήγορα και για ακόμα μια φορά απέλυσε προπονητή στα μέσα της σεζόν. Ο Αμπράμοβιτς απέδειξε για ακόμα μια φορά πως οι προπονητές αλλάζουν στο Λονδίνο σαν τα πουκάμισα..

Ο Τούχελ ήταν ελεύθερος, ο μισθός του δεν αποτέλεσε εμπόδιο και ήρθε να για να συμμαζέψει την κατάσταση υπογράφοντας για 18 μήνες και έγινε ο πρώτος Γερμανός μάνατζερ στο πάγκο του συλλόγου. Μια αλλαγή προπονητή συνήθως φέρνει φρέσκο αέρα και όντως άλλος άνεμος φύσηξε στο Λονδίνο. Ντεμπούτο έκανε στο Στάμφορντ Μπριτζ απέναντι στη Γουλβς. Η Τσέλσι δεν νίκησε στο τελικό 0-0, αλλά τα σημάδια ήταν θετικά. Η πρώτη νίκη ήρθε τέσσερις μέρες αργότερα απέναντι στη Μπέρνλι με κυριαρχικό ποδόσφαιρο (2-0). Το πρώτο ''διπλό'' ήρθε στο γειτονικό ντέρμπι κόντρα στη Τότεναμ όπου και πάλι φανερά καλύτερη από την αντίπαλό της, έφυγε νικήτρια. Ακολούθησε ακόμα μια εκτός έδρας νίκη απέναντι στην ουραγό Σέφιλντ (1-2). Ο Τούχελ είναι αήττητος με τρεις νίκες και μια ισοπαλία και σκαρφάλωσε στη 5η θέση.

Αυτά που άλλαξε...

Έβγαλε από τη ναφθαλίνη τον τελειωμένο Μάρκο Αλόνσο. Ο Ισπανός που δεν βρισκόταν στα πλάνα του Λάμπαρντ (μόλις τρεις συμμετοχές) επανήλθε στην αγωνιστική δράση και μάλιστα πέτυχε και γκολ φτάνοντας τις έξι εμφανίσεις μέσα στη σεζόν. Επανέφερε στο αρχικό σχήμα τον επίσης παραγκωνισμένο Αντόνιο Ρούντιγκερ. Ο συμπατριώτης του Τούχελ μετρούσε μόλις τέσσερις συμμετοχές με τον Λάμπαρντ στο τιμόνι και γρήγορα έφτασε τις 8 παίζοντας γεμάτα ματς. Επέστρεψε στην άμυνα ο στρατιώτης των ''μπλε'', Θέσαρ Αθπιλικουέτα, που είχε να παίξει μπάλα δύο μήνες. Έλειψε Νοέμβριο και Δεκέμβριο και έγινε ξανά βασικός με τον Τούχελ.

Καθιερώνεται στην εντεκάδα ο Χάντσον Οντόι, μονιμοποιείται ο Κρίστιαν Πούλισικ (αν και έχει θέματα με τραυματισμούς) με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο Τούχελ στη Ντόρτμουντ, αρχίζει και νιώθει καλύτερα ο Τίμο Βέρνερ, που αν και έχει να σκοράρει εδώ και 14 αγώνες, δείχνει να κινείται πιο άνετα στο γήπεδο. Τέλος, οι προτιμήσεις δεν κρύβονται και ο Ενγκολό Καντέ δεν βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Γερμανού. Από τότε που ήρθε ο Τούχελ ο Γάλλος μέσος έχει αγωνιστεί συνολικά 30 λεπτά ως αλλαγή με την προτίμηση που δείχνει στο πρόσωπο του Ματέο Κόβατσιτς να είναι φανερή. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Χακίμ Ζιγές. Ο Μαροκινός ήρθε στο Λονδίνο για να πάρει τη μπαγκέτα, όμως αυτή παραμένει στα χέρια του ταλαντούχου Μέισον Μάουντ που ο Τούχελ συμπαθεί. Ο πρώην παίκτης του Άγιαξ μετά την άφιξη του Τούχελ στην ομάδα μετράει μόλις μια συμμετοχή (83 λεπτά). Ο Κερτ Ζουμά αρχίζει και χάνει έδαφος, όπως και ο Μπεν Τσίλγουελ, τον Τιάγκο Σίλβα τον γνωρίζει καλά από την κοινή τους θητεία στο Παρίσι, όμως στην ηλικία που βρίσκεται ο Βραζιλιάνος οι μυϊκοί τραυματισμοί εμφανίζονται πιο εύκολα. Συν τοις άλλοις, άλλο Πρέμιερ Λιγκ και άλλο Σαμπιονά.

Το στοίχημα...

Ακούει στο όνομα Κάι Χάβερτς. Ο νεαρός επιθετικός ήρθε από το Λεβερκούζεν κάνοντας το άλμα σε ένα πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Η προσαρμογή του είναι δύσκολη. Ο Τούχελ έδωσε φανέλα βασικού στον 21χρονο στο ντεμπούτο του στον πάγκο με τη Γουλβς (0-0), όμως μετά ο χρόνος συμμετοχής του στους επόμενους τρεις αγώνες είναι μόλις 10 λεπτά! Ένα γκολ η συνεισφορά του μέχρι στιγμής σε ισοπαλία 3-3 με τη Σαουθάμπτον. Το μέλλον θα δείξει...Για την ώρα επικρατεί ησυχία στο Λονδίνο.

 

 

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Chelsea - Ποδόσφαιρο Off Off sdimolit Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #premierleague Chelsea FC ΑΓΓΛΙΑ Ο Τόμας Τούχελ έδωσε φρέσκο αέρα στο Στάμφορντ Μπριτζ και η Τσέλσι επέστρεψε ξανά στους δρόμους των επιτυχιών. Article publish on Τρί, 02/09/2021 - 11:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα