Τσέλσι: Αυτά είδε ο Τούχελ στον Στέρλινγκ (stats)

Μεγαλωμένος στο Λονδίνο, ούτε ένα τσιγάρο δρόμο από το «Γουέμπλεϊ» ο 27χρονος πια Ραχίμ Στέρλινγκ επιστρέφει στην πόλη του.

Το βιβλίο μπορεί να είχε γραφτεί διαφορετικά για τον γεννημένο στο Κίνγκστον της Τζαμάικα ακραίο επιθετικό. Από μικρός ξεχώρισε και είχε στα χέρια του προτάσεις από Τσέλσι, Άρσεναλ και Φούλαμ προκειμένου να βρεθεί στις ακαδημίες τους. Η μητέρα του, θέλοντας να τον απομακρύνει από τις λονδρέζικες συμμορίες, τον προέτρεψε μετά την ΚΠΡ να πει «ναι» στην πρόταση της Λίβερπουλ

και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Raheem Sterling has joined Chelsea, bringing an end to a magnificent seven-year stay with City.

Best of luck, @sterling7 #ManCity

— Manchester City (@ManCity) July 13, 2022

Αυτό που απασχολεί τον προπονητή της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, δεν είναι το παρελθόν αλλά το μέλλον του Στέρλινγκ κι αυτό που μπορεί να προσφέρει στους «Μπλε».

Το μόνο σίγουρο είναι πως η παρουσία του θα…αναστατώσει τους υπόλοιπους επιθετικούς της Τσέλσι. Την προηγούμενη σεζόν στην Premier League ο Στέρλινγκ ήταν στο rotation του Πεπ Γουαρδιόλα με 23 συμμετοχές με φανέλα βασικού κι άλλες 7 ερχόμενος από τον πάγκο. Πέτυχε 13 γκολ, μοίρασε 7 ασίστ, άρα είχε εμπλοκή (άμεση ή έμμεση) κάθε 106,3 λεπτά σε γκολ των πρωταθλητών.

ΠοδοσφαιριστήςΛεπτά/ΓκολΠοδοσφαιριστήςΕπαφές στην αντίπαλη περιοχήΣτέρλινγκ163,6 (13)Στέρλινγκ8,9Λουκάκου 191,8 (8)Βέρνερ8,1Πούλισικ214,3 (6)Χάβερτς6,7Μάουντ214,9 (11)Λουκάκου5,8Χάβερτς226,3 (8)Χάντσον-Οντόι 5,6

Από τους υπόλοιπους επιθετικούς που συναντά τώρα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μόνο ο Μέισον Μάουντ (11 γκολ, 11 ασίστ) πλησίασε τους αριθμούς του. Κάι Χάβερτς και Τίμο Βέρνερ απέχουν.

H σύγκριση σε βάθος χρόνου τον φέρνει και πάλι στον αφρό. Κατά τις 5 τελευταίες σεζόν στη Σίτι είχε συνολικά 78 γκολ και 34 ασίστ στο αγγλικό πρωτάθλημα. Το ποσοστό ευστοχίας του στα τελειώματα είναι σταθερά πάνω από το 20%, ενώ την προηγούμενη σεζόν μεταξύ των παικτών που είχαν 11+ γκολ ήταν τρίτος, πίσω μόνο από Σον και Τζέιμι Βάρντι.

ΠοδοσφαιριστήςΠοσοστό Ευστοχίας %Συνολικά ΓκολΣον33,3%23Βάρντι31,9%15Στέρλινγκ28,3%13Ζαχά27,5%14Ντε Μπρόινε26,8%15

Η επιστροφή του Ρομέλου Λουκάκου για το Μιλάνο και την Ίντερ, αφήνει προς το παρόν την Τσέλσι χωρίς κλασικό φορ. Ο Στερλινγκ τις δύο τελευταίες σεζόν σπανίως χρησιμοποιήθηκε από τον Γουαρδιόλα ως φορ: μόλις 7, αφού η κλασική θέση του είναι στο αριστερό άκρο.

Υπό την προϋπόθεση πως ο 27χρονος προσαρμοστεί δίχως προβλήματα στο νέο περιβάλλον του, ο Τούχελ γνωρίζει πως με εκείνον στο κάδρο αναβαθμίζει το επιθετικό οπλοστάσιό του.

Η ταχύτητά του σε συνδυασμό με την ικανότητα που έχει στην ντρίμπλα, είναι στοιχεία που αναγκάζουν τους αμυντικούς να κάνουν…πισωπεταλιές, άρα η διείσδυση στην αντίπαλη περιοχή θα μπει για τα καλά στο παιχνίδι των Λονδρέζων. Μόνο ο Μοχάμεντ Σαλάχ είχε περισσότερες επαφές στην περιοχή των αντιπάλων από τον Στέρλινγκ. Αυτά είδε ο Γερμανός προπονητής και περιμένει να ανταμειφθεί για την επιλογή του.

Settling in nicely!

Join us behind the scenes on @sterling7‘s first few days.#SterlingIsChelsea

Chelsea FC (@ChelseaFC) July 15, 2022
Keywords
Τυχαία Θέματα