Τσέλσι: Αδύνατη η απόλυση Ποτσετίνο

Η κακή φετινή πορεία της ομάδας του Λονδίνου, φέρνει σκέψεις απόλυσης του προπονητή της ομάδας, Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Η κίνηση αυτή, θα τη βάλει σε κίνδυνο παραβίασης των κανόνων δαπανών της Premier League.

Ο Αργεντινός κόουτς, έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 και πιθανή απόλυσή του θα κοστίσει στους “μπλε” πάνω από 10 εκατομμύρια λίρες. Οποιαδήποτε αποπληρωμή συμφωνηθεί πριν από τον

Ιούνιο, θα υπολογίζεται στους Κανόνες Κέρδους και Αειφορίας (PSR) της Premier League αυτή τη σεζόν, τους οποίους η αγγλική ομάδα προσπαθεί ήδη να αποφύγει να παραβιάσει, αφού ξόδεψε πάνω από 1δις λίρες σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών από τη μέρα που ανέλαβε την προεδρία της ομάδας ο Τοντ Μπόελι.

Η Τσέλσι πρέπει μέχρι το τέλος του Ιουνίου να κινηθεί σε πωλήσεις παικτών για να αποφύγει τη χρέωση παραβίασης των ορίων δαπανών, ένα ζήτημα που επιδεινώθηκε από τις αποτυχημένες προσπάθειές της να πουλήσει εγχώρια παίκτες, όπως ο Αρμάντο Μπρόγια κατά τη διάρκεια του περασμένου μεταγραφικού παραθύρου.

Η νέα ιδιοκτησία των λονδρέζων, έχει ήδη ξοδέψει τεράστια ποσά για απολύσεις προπονητών από τότε που αγόρασε τον σύλλογο, τον Μάιο του 2022. Η αρχή έγινε με τον Τόμας Τούχελ να εισπράττει 10 εκατομμύρια λίρες όταν απολύθηκε, έπειτα από μόλις τέσσερις μήνες και, μετέπειτα τον Γκράχαμ Πότερ με 13 εκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση.

Η Τσέλσι ήλπιζε ότι οι καλοκαιρινές μεταγραφές θα την οδηγούσαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που θα παρείχε σημαντική οικονομική ώθηση. Μετά όμως την εντός έδρας ήττα της Κυριακής από τη Γουλβς με σκορ 4-2, παρέμεινε στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου ωστόσο, δίνει ένα εισιτήριο στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Τσέλσι αντιμετωπίζει αύριο εκτός έδρας την Άστον Βίλα στον επαναληπτικό του τέταρτου γύρου. Παράλληλα, με νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ στον τελικό του Λιγκ Καπ “κλειδώνει” μία θέση στο Κόνφερενς Λιγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα