Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-0 (10-11 πεν.): Η μπίλια έκατσε στο κόκκινο! (hls)

Οι «ρεντς» κατέκτησαν το Λιγκ Καπ για πρώτη φορά από το 2012 μετά από ένα ματς συναρπαστικό τουλάχιστον στα 90′ με πολλές ευκαιρίες και τους τερματοφύλακες Μεντί και Κέλεχερ να πρωταγωνιστούν. O Γερμανός τεχνικός, προτίμησε – όπως είχε κάνει στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με τη Βιγιαρεάλ – να αντικαταστήσει τον Αφρικανό για τον Κέπα ενόψει της «ρώσικης ρουλέτας», αλλά το τζογάρισμά του δεν βγήκε με έναν απρόσμενο τρόπο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Έτσι η ομάδα του Κλοπ παραμένει στο κόλπο για ένα ανεπανάληπτο «κουαρτέτο» τίτλων, καθώς είναι ακόμα μέσα στο πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Τσάμπιονς Λιγκ,

ενώ έγινε πολυνίκης στο Λιγκ Καπ ξεπερνώντας σε κατακτήσεις τη Σίτι!

Μάχη στα 90′

Η Τσέλσι ξεκίνησε καλύτερα το ματς και στο 6′ έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Πούλισιτς να βρίσκεται σε θέση βολής μετά από μπαλιά του Αθπιλικουέτα, αλλά τον Κέλεχερ να αποκρούει.

Ωστόσο η Λίβερπουλ ισορρόπησε στη συνέχεια και στο ημίωρο έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Κεϊτά να σουτάρει δυνατά από το όριο της περιοχής αλλά τον Μεντί να αποκρούει, ενώ ο τερματοφύλακας της Τσέλσι επενέβη για δεύτερη φορά υπέροχα από κοντά στην επαναφορά του Μανέ!

Τα τελευταία λεπτά του α’ μέρους ανήκαν και πάλι στην Τσέλσι, με ευκαιρίες από Αθπιλικουέτα (41′) και Μάουντ (45′), οι οποίοι αστόχησαν από καλές θέσεις.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Τσέλσι να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία στο 49′, όταν ο Μάουντ βγήκε μόνος του προ του Κέλεχερ όμως έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 58′ και πάλι ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος της περιοχής, όμως ο Κέλεχερ ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε, ενώ λίγο νωρίτερα οι Λονδρέζοι είχαν χάσει τον Αθπιλικουέτα λόγω τραυματισμού, με τον Τζέιμς να τον αντικαθιστά.

Η Λίβερπουλ όμως έφτασε και αυτή κοντά στο γκολ στο 64′ όταν ο Μεντί στην προσπάθειά του να διώξει τροφοδότησε τον Φαμπίνιο, αυτός έβγαλε τετ-α-τετ τον Σαλάχ, αλλά ο Τ. Σίλβα έδιωξε το πλασέ του Αιγύπτιου στη γραμμή.

Τρία λεπτά αργότερα, οι «ρεντς» σκόραραν με κοντινή κεφαλιά του Μάτιπ από κοντά μετά από κεφαλιά – πάσα του Μανέ, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε μετά από εξέταση VAR, καθώς κρίθηκε ότι ο Φαν Ντάικ ήταν σε θέση οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, σε εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ – Άρνολντ.

Ο Τούχελ έριξε στη μάχη και τους Βέρνερ – Λουκάκου βλέποντας τη Λίβερπουλ να έχει πάρει το πάνω – χέρι, όμως οι «ρεντς» έχασαν νέα ευκαιρία στο 76′ με τον Μεντί να βγάζει τετ-α-τετ του Ντίας.

Ένα λεπτό μετά ήταν η σειρά των Λονδρέζων να πανηγυρίσουν …άδικα, καθώς ο Χάβερτς σκόραρε από κοντά με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Το θρίλερ συνεχίστηκε στο 85′ με τους παίκτες της Λίβερπουλ να μην μπορούν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα σε τριπλή προσπάθεια μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία του 90+1′, με τον Φαν Ντάικ να πιάνει κεφαλιά μετά από κόρνερ και τον Μεντί να σώζει με υπέροχη εκτίναξη.

Στο 90+5′ ήταν όμως η σειρά του Κέλεχερ να σώσει από κοντά σε πλασέ του Λουκάκου που πήγε να κρίνει το ματς στο φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Η Τσέλσι 3-1 στα γκολ που ακυρώθηκαν!

Aυτό δεν έμελλε να γίνει και έτσι ο τελικός πήγε στην παράταση, με τον Βέλγο στράικερ να γίνεται ο τρίτος παίκτης που βλέπει γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ στο 98ο λεπτό, ενώ ο Χάβερτς έγινε ο τέταρτος στο 110′, στις μοναδικές αξιόλογες φάσεις του έξτρα τριαντάλεπτου, με το τρόπαιο να κρίνεται στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου η μπίλια έκατσε στο «κόκκινο»…

O Kώστας Τσιμίκας δεν αγωνίστηκε αλλά έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά Λιγκ Καπ μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη με τη Λέστερ.

Η σειρά των πέναλτι


Μίλνερ 0-1
Αλόνσο 1-1
Φαμπίνιο 1-2
Λουκάκου 2-2
Φαν Ντάικ 2-3
Χάβερτς 3-3
Αλεξάντερ – Άρνολντ 3-4
Τζέιμς 4-4
Σαλάχ 4-5
Ζορζίνιο 5-5
Ζότα 5-6
Ρούντιγκερ 6-6
Οριγκί 6-7
Καντέ 7-7
Ρόμπερτσον 7-8
Βέρνερ 8-8
Έλιοτ 8-9
Τ. Σίλβα 9-9
Κονατέ 9-10
Τσαλόμπα 10-10
Κέλεχερ 10-11
Κέπα άουτ

Τσέλσι (Τούχελ): Μεντί (119′ Kέπα) – Τσαλόμπα, Τ. Σίλβα, Ρούντιγκερ – Αθπιλικουέτα (57′ Τζέιμς), Καντέ, Κόβατσιτς (105′ Ζορζίνιο), Αλόνσο – Μάουντ (73′ Λουκάκου), Πούλισιτς (74′ Βέρνερ) – Χάβερτς.
Λίβερπουλ (Κλοπ): Κέλεχερ – Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ (91′ Κονατέ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (79′ Έλιοτ), Φαμπίνιο, Kεϊτά (80′ Μίλνερ) – Σαλάχ, Μανέ (80′ Ζότα), Ντίας (97′ Οριγκί).

Keywords
Τυχαία Θέματα