Τροχαίο στην Αίγινα: Συνελήφθησαν οι δύο οδηγοί λεωφορείων – Στο χειρουργείο με κάκωση θώρακα η μία μαθήτρια [Εικόνες]

Συνελήφθησαν και οι δύο οδηγοί των εμπλεκόμενων λεωφορείων στο ατύχημα στην Αίγινα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μαθητριών του 5ου Γυμνασίου Χαλανδρίου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ο 40χρονος οδηγός του ΚΤΕΛ και ερευνάται αν ο οδηγός του έτερου πούλμαν είχε σταθμεύσει νόμιμα.

Το δυστύχημα πραγματοποιήθηκε έξω από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Όλα ξεκίνησαν όταν σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ,

που ήταν σταματημένο στο πάρκινγκ της Μονής, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, λύθηκε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα να κυλήσει πάνω στο άλλο πούλμαν και μετέπειτα σε ένα δέντρο.

Οι μαθήτριες ηλικίας 14-15 ετών βρέθηκαν ανάμεσα στα δύο πούλμαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. Πρόκειται για μαθήτριες οι οποίες είχαν έρθει μονοήμερη εκδρομή στο νησί της Αίγινας, με το 5ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου.

Οι τρεις μαθήτριες διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, με την μία να έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά στον θώρακα. Σύμφωνα με το Mega, η μία μαθήτρια πήρε εξιτήριο, ενώ οι άλλες δύο μεταφέρονται στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί το ένα κορίτσι, για την αντιμετώπιση αιμοπνευμονοθώρακα. Πρόκειται για τη μαθήτρια, η οποία υπέστη κάκωση στο θώρακα την ώρα του ατυχήματος. Η κατάστασή της είναι καλή και οι γονείς της βρίσκονται κοντά της.

Η επέμβαση αφορά την τοποθέτηση “μπιλάου”, δηλαδή σωλήνα θωρακικής παροχέτευσης, για την απομάκρυνση των υγρών που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο της κάκωσης. Αποτελεί συνηθισμένη επεμβατική διαδικασία.

Νωρίτερα, το κορίτσι υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο. Τα άλλα δύο παιδιά φέρουν, κυρίως εκδορές.

“Το παιδί είχε ταραχτεί, δεν μπορούσε να μιλήσει”

Στο MEGA μίλησε η γιαγιά μίας από τις μαθήτριες που τραυματίστηκαν, η οποία ανέφερε ότι η εγγονή της τραυματίστηκε ελαφρά.

“Πήγαιναν σε ένα μοναστήρι να προσκυνήσουν. Η διευθύντρια, απ’ ότι είπε, σφήνωσαν στο πούλμαν. Λύθηκε το χειρόφρενο από το ένα πούλμαν και έπεσε πάνω σε τρία κορίτσια. Η διευθύντρια μας είπε ότι το δικό μας παιδί δεν ήταν εκεί, αλλά είδε αίματα στο χέρι”.

“Δεν μπορούσε να μιλήσει το παιδί, είχε ταραχτεί. Στο χέρι της έχει κάτι γρατσουνιές, απ’ ότι μας είπαν. Αυτό έχουν πει και στη μαμά της, η οποία έχει ξεκινήσει και έχει πάει στο Αγία Σοφία”.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα