Τροχαία με θύματα μετανάστες: Δεν είναι πια σύμπτωση

Η πρόσφατη τραγωδία με τον θάνατο έντεκα μεταναστών, οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί μετά από τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη στην παλαιά Εθνική Καβάλας-Θεσσαλονίκης, επανέφερε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση ένα άγνωστο για πολύ κόσμο ζήτημα. Κι αυτό γιατί τα τροχαία ατυχήματα με θύματα μετανάστες δεν είναι ούτε σπάνιο φαινόμενο, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά δεν αποτελούν ούτε «κεραυνό εν αιθρία».

Οι καταδιώξεις κι η εκδοχή της «διακριτικής παρακολούθησης»

Άλλωστε, για όσους παρακολουθούν προσεκτικά την συγκεκριμένη υπόθεση είναι «κοινό μυστικό»

ότι τα περισσότερα από αυτά τα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια άγριων καταδιώξεων από την αστυνομία. Το οξύμωρο είναι ότι, όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες, στις περιπτώσεις που η καταδίωξη καταλήξει σε συλλήψεις χωρίς κάποιο «απρόοπτο», η επίσημη εκδοχή περιλαμβάνει πληρέστατη περιγραφή των γεγονότων. Αντίθετα σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα η αστυνομία είτε «εξαφανίζεται» είτε, εφόσον η καταδίωξη λάβει χώρα σε κατοικημένη περιοχή και δεν μπορεί να αποσιωπηθεί, η επίσημη αστυνομική εκδοχή, κάνει λόγο για «διακριτική παρακολούθηση».

Δεκαπεντάχρονοι μετανάστες στο τιμόνι: Ξύλο κι απειλές για να δεχτούν

Την ίδια στιγμή, αναδεικνύεται επίσης μια ακόμη πτυχή της συγκεκριμένης τραγωδίας. Αυτή έχει να κάνει με την τακτική των διακινητών να επιλέγουν ανήλικους οδηγούς από τις χώρες καταγωγής των μεταφερόμενων προσφύγων, προκειμένου οι ίδιοι να αποφεύγουν τη σύλληψη.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα