Τρίποντο ανάσα για τον ΠΑΣ! (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σκόραρε με τον Μάνο στο ντεμπούτο του και παρά την πίεση που δέχτηκε από τον Απόλλωνα κράτησε το 1-0 και τους σημαντικούς τρεις βαθμούς. Για τον Απόλλωνα, ο οποίος δικαίως φωνάζει για την αποβολή του Βάσιτς, η προσπάθεια για παραμονή δυσκολεύει αρκετά!

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Γιάννης Πετράκης άλλαξε τρία πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς πρωταθλήματος! Εκτός ενδεκάδας οι Αποστολόπουλος, Σιόντης, Παμλίδης και μέσα οι Σκόνδρας, Σεργκελασβίλι και ντεμπούτο στο πρωτάθλημα για τον Μάνο! Η ενδεκάδα σε σχήμα 3-5-2. Τερματοφύλακας
ο Βελίδης με τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο, Μιχαήλ στην αμυνα. Οι πέντε μπροστά τους Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος, Σεργκελασβίλι και στην επίθεση οι Κρίζμαν και Μάνος!

Ο Μπάμπης Τεννές είχε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα. Εκτός αυτής οι Λούκιτς, Γκίνο, Ακόστα και ο Κονέ που αποχώρησε από τον σύλλογο! Στο βασικό σχήμα οι Στάθης, Ναδάλες, Βαφέας και Γαρουφαλιάς. Σχηματισμός 3-5-2! Ο Βάσιτς τερματοφύλακας και οι τρεις μπροστά του οι Βαφέας, Κύργιας, Οριχουέλα. Οι πέντε μπροστά τους από δεξιά προς αριστερά Στάθης, Ντούρσο, Γαρουφαλιάς, Μπεντινέλι, Ναδάλες και μπροστά οι Ντεφεντερίκο και Ναζλίδης!

Μάνος και Απόλλων... μια σχέση "αγάπης"

Ο Γιάννης Πετράκης ζήτησε από την ομάδα του γρήγορο γκολ και αυτή... για πρώτη φορά φέτος τον άκουσε! Μόλις στο 6ο λεπτό ο Μάνος, στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΣ, στο πρωτάθλημα σκόραρε. Για τον Μάνο ήταν το δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα φέτος (...το άλλο με τον Ολυμπιακό) και τα δύο απέναντι στον Απόλλωνα! Έχει σκοράρει απέναντι στον Απόλλωνα και στα τρία τελευταία ματς που τον έχει αντιμετωπίσει σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία με ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακό και ΟΦΗ!

Ο ΠΑΣ μπήκε μπροστά στο σκορ γρήγορα και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Κυκλοφορούσε την μπάλα με ευκολία. Το μοναδικό πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν οι στατικές φάσεις των φιλοξενούμενων. Με μια από αυτές ο Απόλλων έκανε την μεγάλη ευκαιρία του! Στο 18ο λεπτό όμως ο Μπεντινέλι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Βελλίδη!

Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου η κεφαλιά του Κριζμάν την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βάσιτς χρησιμοποιώντας τα αντανακλαστικά του στο 31ο λεπτό!

Πάλεψε αλλά έχασε ο Απόλλων

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο! Το σχήμα άλλαξε και ο Μπάμπης Τεννές ρίσκαρε παίζοντας 4-3-3! Η μπάλα έφτασε αρκετές φορές στην περιοχή των γηπεδούχων χωρίς όμως να γίνει μεγάλη ευκαιρία! Μέχρι το 74ο λεπτό ο Απόλλων ήταν καλύτερο όμως σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες.

Ο Μάνος βγήκε στην κόντρα... ο Βάσιτς βγήκε από την περιοχή να τον σταματήσει! Ο επιθετικός του ΠΑΣ προσπάθησε να περάσει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα αλλά αυτός με το πρόσωπο τον σταμάτησε! Ο διαιτητής Ζαχαριάδης θεώρησε ότι βρήκε την μπάλα με τα χέρια και λανθασμένα τον απέβαλλε! Έχοντας κάνει τρεις αλλαγές ο Μπάμπης Τεννές έπαιξε με τερματοφύλακα τον Οριχουέλα στο υπόλοιπο του αγώνα.

Ο Αργεντινός έκανε καλή δουλειά και δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε προσπάθειες του Γιάκου και του Νικολιά! Ο Απόλλων απείλησε με μακρινά σουτ και κυρίως αυτό του Ντεφεδερίκο ήταν αρκετά καλό αλλά ο Βελλίδης άντεξε απέναντι στην πίεση του Απόλλωνα ο οποίος έπαιξε με παίκτη λιγότερο στα τελευταία είκοσι λεπτά!

ΠΑΣ Γιάννινα : Βελλίδης - Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ - Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος (85' Ξύδας), Σεργκελασβίλι - Κρίζμαν (72' Αθανασιάδης), Μάνος (90+ Ζαν-Μπαπτίστ)

Απόλλων : Βάσιτς - Βαφέας (46' Ακόστα), Κύργιας, Οριχουέλα - Στάθης, Ντούρσο, Γαρουφαλιάς (73' Βάρκας), Μπετινέλι, Ναδάλες - Ντεφεδερίκο, Ναζλίδης (63' Ριβέρο)
Keywords
Τυχαία Θέματα